Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Het ´Hoe overleef ik de hitte´-plan

Het ´Hoe overleef ik de hitte´-plan

Datum:

Categorie: Inspiratie, Seizoen

Tags: Zomer, Outdoor

Dat we vorige week allemaal zaten te wachten op warmer weer was duidelijk, maar dat het zo heet zou worden had ik in ieder geval niet verwacht. Het is in Nederland op dit moment zelfs warmer dan in Barcelona! De mussen vallen van het dak en het KNMI heeft een heus hitteplan opgesteld. Geen gek idee, want deze hittegolf begint serieuze vormen aan te nemen. Omdat wij de beroerdste niet zijn zullen we ook ons steentje bijdragen. Zie hier: ons eigen ´Hoe overleef ik de hitte´-plan!

Stap 1: Water!

Het aller-, aller-, allerbelangrijkste op warme dagen: veel water drinken. Door de hitte zweet je veel meer dan normaal, waardoor je eerder uitgedroogd raakt. Blijf dus continue water drinken om je vochtniveau op peil te houden. Neem bijvoorbeeld een gevulde bidon mee en zorg ervoor dat je deze voor een bepaald tijdstip leeg hebt gedronken. Zo weet je zeker dat je voldoende water binnen krijgt.

Stap 2: Schaduw!

Oké, je hoeft heus niet de hele dag krampachtig de zon te mijden, maar met deze temperaturen is het wel verstandig om voldoende schaduw achter de hand te hebben. Zorg ervoor dat je tijdig de schaduw op kunt zoeken, door bijvoorbeeld onder een boom of parasol te gaan zitten. Zo kan je met een gerust hart van het zonnetje genieten.

Stap 3: Smeren!

Toch liever de hele dag bakken? Smeer je dan goed in. Schouders, neus en armen verbranden vaak als eerste, dus geef deze af en toe een extra laag. Oh, en vergeet je oren niet mee te nemen: je zult niet de eerste zijn die met rode oortjes over het strand loopt ;-)

Stap 4: Verkoeling

Wanneer de thermometer 35°C aangeeft weet je dat het menens is: er MOET verkoeling worden gezocht. Heb je de mogelijkheid om naar een strand of zwembad te gaan? Perfect. Handdoek mee en gaan met die banaan. Je drankjes (water!) houd je goed koud door ze in een koeltas met koelelementen mee te nemen. Liever de luxe van een privézwembad? Een opblaasbaar zwembed staat binnen no time en zorgt naast verkoeling ook voor het nodige vertier voor de kinderen. Liever iets meer actie? Organiseer een waterpistolengevecht: afkoeling gegarandeerd.

Stap 5: Relax…

Natuurlijk, niet iedereen heeft vakantie. Ik weet niet hoe blij je baas is als je ineens een siësta gaat houden, maar aangezien het hier nu warmer is dan in Spanje vind ik het in ieder geval het beargumenteren waard… Geen tropenrooster voor jou? Kleed je dan (als het kan) luchtig en neem voldoende rustpauzes. Zo kan je lichaam die hoge temperaturen wat beter aan. 

Stap 6: Geniet!

Heb je de mazzel dat je deze week vrij bent? Heb je koude drankjes, voldoende verkoeling en schaduw in de buurt? Dan staat niets je meer in de weg om gewoon lekker te gaan genieten! Leun achterover (bijvoorbeeld in een comfortabele ligstoel) en geniet van de warmte. Want zeg nou zelf: het is nu in ieder geval wel écht zomer!