Prachtige overgordijnen voor extra sfeer

Ben jij op zoek naar overgordijnen en wil je zoveel mogelijk keuzes hebben? Dan ben je bij JYSK aan het juiste adres! Overgordijnen zijn natuurlijk bedoelt om het licht af te schermen of om meer privacy te creëren, maar het kan ook voor extra sfeer zorgen. JYSK biedt daarom een ruim assortiment aan overgordijnen in diverse soorten, kleuren en prints. Overgordijnen kun je gebruiken in de woonkamer, kantoor, werkkamer, kinderkamer en slaapkamer. Zo hebben we overgordijnen met een zijdelook, gemaakt van 100% polyester en katoen in de kleuren; zwart, wit, grijs, naturel, fluweel, jacquard, roze, beige, taupe, blauw, groen, wit, naturel en nog veel meer kleuren.

Hoe hang je gordijnen op?

Het voordeel van overgordijnen is dat ze al kant en klaar zijn. De overgordijnen worden met haakjes aan het gordijnrail opgehangen en werken dus als een railsysteem. Zorg er hierbij wel voor dat de gordijnhaken in de plooiband met steeds dezelfde afstand gestoken worden. Uiteindelijk kun je de overgordijnen op een snel tempo ophangen, aangezien de overgordijnen flexibel zijn en je dus niet voorzichtig hoeft te doen. Wil je zelf plooien maken in de gordijnen? Maak dan gebruik van de 4-vinger haak met hoge grip.

Hoe reinig je gordijnen?

Natuurlijk komt er een moment dat je de gordijnen gaat wassen. Het is dan van belang om dit op de juiste manier te doen. Het is als eerste de bedoeling om de gordijnhaakjes van de rails af te halen. Ga vervolgens de gordijnen afkloppen om het stofvrij te maken. Er komt namelijk veel stof vrij na een lange tijd. Bij gekleurde gordijnen is het belangrijk om dit te wassen met soortgelijke kleuren. Doe het niet bij de witte was, want dat zorgt ervoor dat je gordijnen gaan bleken. Witte inbetween gordijnen kun je natuurlijk prima in de witte was doen. Kies altijd voor een programma waar bij er op een laag toerental wordt gecentrifugeerd, zoals wolwas of fijne was. Hang na het wassen je gordijnen direct weer op, zodat ze niet kreuken. 

Kies de juiste gordijnstof

Er zijn gordijnen van verschillende stoffen. Wil je gordijnen met een normale stof, dan moet je kiezen voor de overgordijnen. Zoek je gordijnen die wel privacy geven, maar niet te veel licht tegen houden? Kies dan voor inbetween gordijnen of vitrage.

Gordijnen met een volledige verduistering, zijn de black out gordijnen. Het is een dikkere stof en daardoor isoleert het beter. Zo worden de warmte en kou van buiten tegengehouden. Mocht je gordijnen willen die donkermakend zijn, maar niet volledig verduisteren, dan kun je kiezen voor de dim out gordijnen.