Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Hoe was je nieuwe handdoeken?

Voordat je nieuwe handdoeken gaat gebruiken, moet je ze eerst 24 uur in koud water laten weken, waarna je ze kunt wassen volgens de wasinstructies. Op deze manier gaan de katoenvezels open staan en kunnen de handdoeken beter absorberen. Een bijkomend voordeel is dat een teveel aan kleur meteen verdwijnt. Je kunt ook wat azijn aan het koude water toevoegen. Het azijn zorgt ervoor dat de kleur beter aan het katoen hecht en de handdoeken hun kleur beter vasthouden. 

Gebruik geen wasverzachter bij het wassen van handdoeken 

Gebruik geen wasverzachter bij het wassen van handdoeken. De wasverzachter vormt een laagje op het katoen waardoor het absorberend vermogen van de handdoek vermindert en minder snel droogt. 

Was je handdoeken op 60 graden 

Je kunt nieuwe handdoeken de eerste paar wasbeurten het beste apart wassen met handdoeken van dezelfde kleur bij elkaar. Was handdoeken altijd op 60 graden, zodat alle bacteriën gedood worden. Alhoewel, velours handdoeken kunnen op maximaal 40 graden gewassen worden, als je de kleur en het zachte oppervlak wilt behouden. Het is altijd een goed idee om voor het wassen de wasinstructies op de handdoeken te controleren. 

Handdoeken uit de droger zijn extra zacht

We raden aan om je handdoeken na het wassen te drogen in de wasdroger. Hier worden ze heerlijk zacht van.

Win een JYSK cadeaukaart t.w.v. €50

Visa Mastercard