Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Tot 60% korting op heel veel slaapartikelen tijdens de Slaapweek 

Bekijk alle aanbiedingen
Woontrends 2016

Woontrends 2016

Datum:

Categorie: Woonkamer, Inspiratie

Tags: Trends, Groen, Interieur

Januari loopt alweer op z’n einde, maar de lege plek waar vorige maand de kerstboom stond heb ik nog steeds niet opgevuld. Hoog tijd dus om eens mijn woonkamer onder handen te nemen en een paar leuke woonaccessoires in te slaan. Natuurlijk wil ik dit helemaal volgens de laatste woontrends doen, dus heb ik wat research gedaan naar welke stijlen en trends ons interieur zullen bepalen in 2016.

Rond en Ovaal


In 2015 zag je al veel ronde en ovale vormen en in 2016 zal deze trend blijven. Ronde vormen nemen minder ruimte in, ideaal dus voor degene met een klein huis. Ook geven ronde vormen een leuk en speels effect aan je interieur. Van vaasjes tot bijzettafeltjes, het maakt niet uit als het maar rond is!

Groen   

             
Botanisch wonen blijft een woontrend in 2016. Haal dat groen maar je huiskamer binnen, we kunnen niet genoeg binnenplanten hebben staan dit jaar. We zagen al veel cactussen afgelopen jaar maar ook andere groene planten en bloemen mogen meedoen. Hoe de plant geshowd wordt is ook van groot belang. Zet ‘m op hoge pootjes op een zogenaamde plantenstandaard, hang ‘m aan het plafond of plaats je planten in een mooie open kast. 

Kleuren


In 2016 zullen we veel poeder- en huidskleuren gaan zien. Ook verschillende zalm tinten en terracotta worden helemaal hip. Blauw en groen blijven een belangrijke trend op het gebied van kleur, vaak met een vergrijsde ondertoon. Verf, behang of accessoires, het maakt niet uit, deze kleuren mogen gezien worden! Daarnaast zijn deze kleuren ook nog eens mooi te combineren met koper en verschillende metalen.

Materiaal


Aaibare materialen en materialen met een duidelijk voelbaar reliëf spannen de kroon in 2016. Daarnaast wordt er veel gewerkt met pure, eerlijke materialen zoals hout, linnen en wol. Een blijvertje uit 2015 zijn de metalen, koper, tin/lood, goud en platina. Deze zullen ook dit jaar weer in diverse woonstijlen naar voren komen. Ook een blijvende trend in 2016 zijn de breisels en haakwerken. Denk hierbij aan gebreide kussens, plaids en poefs. Deze zijn helemaal hip!