Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Woonaccessoires: de must-haves voor 2016

Woonaccessoires: de must-haves voor 2016

Datum:

Categorie: Inspiratie

Tags: Woonaccessoires, Trends

We hebben het al vaker gezegd: Scandinavisch Design is hip. Vinden we bij JYSK helemaal niet erg, want met onze Deense roots spelen we op dat vlak een thuiswedstrijd. Je kan je dus voorstellen dat we op kantoor heel blij waren met de eerste beelden van onze nieuwste woonaccessoires. Ronde lijnen, abstract design, eenvoudige elegantie: hoe Scandinavisch wil je het hebben? Ik kon eerlijk gezegd maar aan één ding denken toen ik de gehele collectie zag: inslaan!

De eerlijkheid gebiedt te zeggen: dat denk ik wel vaker. Eigenlijk bij iedere nieuwe collectie. We krijgen gewoon teveel leuke spullen binnen! Ik hoor jullie denken: wat een luxe-probleem. Hebben jullie helemaal gelijk in! Je reinste eerstewereldproblematiek, en ik klaag dan ook zeker niet. Maar met oog op mijn budget (en een uitpuilend huis) vond ik het toch wel verstandig om mijn meterslange wishlist iets in te korten naar een wat meer bescheiden selectie (je vindt hem hierboven).

Op zoek naar de echte must-haves dus! En hoe kan ik dat nou beter doen, dan op basis van de belangrijkste trends voor 2016:

Let it shine!

De kopertrend zagen we al eerder voorbij komen, maar ook de andere glimmende (edel)metalen mogen in 2016 meedoen. Koper, goud, zilver, het is allemaal goed, zolang het maar shiny is. Tip: combineer de verschillende glimmers met elkaar voor een nog hippere look. Kandelaars JOSEF (2 stuks per pak) helpen je alvast op weg.

Ronde vormen

Ook deze trend gaan we terugzien in 2016. Eerder kwam deze trend vooral in onze meubelen naar voren (de LEJRE salontafel is een mooi voorbeeld), inmiddels zijn ook de woonaccessoires aan de beurt. Spiegel AIDT sluit perfect bij deze trend aan.

Urban Jungle

Dit is met recht dé trend van 2015 te noemen, en gelukkig houdt hij nog even aan. Het idee achter Urban Jungle is zoveel mogelijk natuur in huis halen. Ten eerste door middel van veel planten en bloemen, maar ook door het gebruik van natuurlijke materialen en heel veel hout. Een leuke manier om je planten een meer huiselijke sfeer te geven is door ze in een mand te zetten in plaats van een bloempot. Mand HILBERT is daar bijvoorbeeld uitermate geschikt voor.

Do It Yourself

Terug van nooit-weggeweest: de DIY-trend. Ieder seizoen blijft deze trend populair. Niet zo gek, want iedereen heeft een individuele stijl en wat is er nou persoonlijker dan zelf je woonaccessoires in elkaar knutselen? Om je alvast op weg te helpen: kaars HOLME staat superleuk bij zelfbeschilderde jampotjes en prullenbak KONTOR doet het ook uitstekend als krantenbak of lampenkap. Hierover in een volgend blog meer…

Bovenstaande artikelen voldoen helemaal aan deze komende trends en staan daarom hoog op mijn verlanglijstje voor 2016. Welk trendy artikel is jouw favoriet? 

[][]