Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Gele en grijze woonkamer met een grijze bank, een gele poef en een gele bloempot

Kleur van het jaar 2021

Datum:

Categorie: Inspiratie

Overweeg jij je interieur een make-over te geven en vraag jij je af welke kleur je moet kiezen? Dan ben je vast benieuwd naar de kleur van het jaar 2021. Dit jaar gaat het niet om één kleur, maar zijn het twee kleuren! De eerste kleur wordt 'Ultimate Gray' genoemd - een praktisch en steenkleurig grijs. De tweede kleur heet 'Illuminating' - een warm en vrolijk geel. 

De kleurexperts van het Amerikaanse kleurenbedrijf Patone maken elk jaar de kleur van het jaar bekend. De kleuren van hun keuze worden trendy en zijn een grote inspiratiebron voor ontwerpers over de hele wereld.

Met de combinatie van de kleuren van 2021 stuurt Pantone ons ‘’een boodschap van kracht en hoop die zowel duurzaam als opbeurend is’’.

Je huis kan ook profiteren van de dynamische combinatie van een sterk, kalm grijs en een optimistisch, levendig geel. De grijze kleur is een klassieker die je zowel in meubelen als in inrichting terugvindt.


De gele kleur komt vaker voor in woonaccessoires, zoals een tafelkleed en sierkussens of een goudkleurige kandelaar


Het gebruik van slechts één van beide kleuren in je interieur kan saai of een beetje overweldigend worden, maar in een mix zijn de twee kleuren erg krachtig! Wees dus niet bang om de kleuren te mixen en matchen in je interieur. 

Creëer een gele en grijze woonkamer

Als je op zekerheid wilt spelen, gebruik dan grijs als basis en voeg geel toe als finishing touch voor een meer levendige en kleurrijke sfeer. Kies bijvoorbeeld een grijze bank met een geel kussen of plaid, of ga voor grijze eetkamerstoelen aan een tafel met een gele tafel loper.

Geel is de kleur van licht, terwijl het constante grijs meer kracht geeft. De combinatie van kleuren laat zien hoe we elkaar het beste naar boven kunnen halen en elkaar kunnen ondersteunen, net als grijs en geel. Een herinnering die we allemaal van tijd tot tijd nodig hebben. 

Bronnen
https://www.pantone.com/uk/en/color-of-the-year-2021

Wat vind jij van deze kleuren? Laat het ons weten in de reacties.