Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Tips om sneller te slapen

Zo val je sneller in slaap!

Je kent het vast wel: je ligt in bed, maar je kunt niet slapen omdat je over van alles en nog wat aan het nadenken bent. Hoe later je het ziet worden op de klok, hoe gefrustreerder het is dat je niet kunt slapen. Zeker als je de volgende ochtend weer vroeg op moet! Niet alleen is dit frustrerend, maar het heeft ook impact op je energielevel en stemming.

Wij geven je een effectieve tip waardoor je sneller in slaap kunt vallen. Probeer het de volgende keer als je wakker ligt eens!   

Tel terug en slaap sneller

Het enige wat je moet kunnen is een beetje hoofdrekenen. Begin bij 300 en trek er elke keer 3 vanaf. Je telt dus als volgt: 300, 297, 294, 291, enzovoorts.

Ben je nog niet in slaap gevallen als je bij 0 bent, begin dan van voor af aan. Het idee achter deze tip is dat je mentaal tot rust komt. Hoe lang het duurt voordat je in slaap valt verschilt per persoon. 


Sneller in slaap vallen

Verhoog de moeilijkheidsgraad

Je hoeft niet per se de tafel van 3 te gebruiken als je het idee hebt dat de tip niet werkt. Als je niet relaxed wordt of in slaap valt kun je het tellen moeilijker maken. Je zou bijvoorbeeld bij 700 kunnen beginnen en per stap 7 aftrekken in plaats van 3.

Waarom val ik sneller in slaap door deze tip?

Je valt sneller in slaap omdat je alleen bezig bent met rekenen. Op deze manier ben je afgeleid en heb je geen tijd om over andere dingen na te denken die je normaal gesproken wakker houden, zoals stress en angsten. Daarnaast worden de hersenen beziggehouden met een activiteit die zó saai is waardoor je wel in slaap móét vallen.


Sneller in slaap vallen

Slapen houd je gezond

Slapen is cruciaal voor je gezondheid – zowel fysiek als mentaal. Slaap helpt je om overdag beter te functioneren, geeft je immuunsysteem een boost, is goed voor je geheugen en je krijgt er een lading energie van. Als je een slaapprobleem hebt is het van belang dat je dit probleem zo snel mogelijk aanpakt. 

Er is helaas geen handleiding die je helpt met in slaapvallen. Wat voor de ene persoon werkt, werkt niet voor de ander. Probeer dus verschillende slaaptips uit totdat je iets vindt dat voor jou werkt.

Geloof niet elke slaaptip

Er zijn een heleboel theorieën en ideeën om sneller in slaap te vallen. Tips zoals schapen tellen en jezelf dwingen wakker te blijven totdat je in slaap valt. Of ze daadwerkelijk werken is twijfelachtig. Stress en angsten zijn in veel gevallen de reden dat je niet kunt slapen. Het brein afleiden kan dus al genoeg zijn om je te laten slapen.  

Heb jij nog goede tips die jou helpen om sneller in slaap te vallen? 

Bronnen:

https://www.bustle.com/p/this-weird-trick-for-falling-asleep-faster-flexes-your-math-skills-32811
https://www.yahoo.com/lifestyle/video/mansome-137-mansomes-three-tricks-050100929.html

 

Ontdek meer

Welk dekbed moet je kiezen? De ultieme gids

Welk dekbed moet je kiezen? De ultieme gids

Slaapkamergids

Slaapkamergids

Verkoelende slaapproducten en tips

Verkoelende slaapproducten en tips

Hoe verander je je slaaphouding?

Hoe verander je je slaaphouding?