Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Vaas met lichtsnoer op een dressoir en vrouw draagt opslag kratten

8 tips om je huis aantrekkelijk te maken voor de verkoop

Wil jij jouw huis verkopen? Kleine veranderingen kunnen een enorm verschil maken voor geïnteresseerde kopers en helpen je huis snel te verkopen. Mensen zijn vaak niet zo goed in het gebruiken van hun verbeelding als je zou willen. Je kunt veel doen om de verkoop op weg te helpen. 

Gebruik onze 8 makkelijke tips om jouw huis voor te bereiden op potentiële kopers waardoor je huis hopelijk sneller wordt verkocht!

1. Allereerst ruim op

Yep - je raadt het al! Begin met het opruimen van spullen. Maak je huis minder persoonlijk door een deel van je spullen op te ruimen.

Extra tip: je bent waarschijnlijk niet thuis tijdens de bezichtiging, dus neem al je (persoonlijke) rommel mee. In plaats van al je spullen in je kasten te stoppen, neem je een mand of een lege wasmand en verzamel je alles waardoor je huis te druk en rommelig lijkt. Bewaar de mand in je auto tijdens de bezichtiging. Het is een gemakkelijke manier om op te ruimen zonder dat je er veel tijd aan hoeft te besteden. 

Lees meer tips voor het opruimen van jouw huis.

2. Een goede grondige reiniging

Maak je huis grondig schoon - denk aan de keukenkasten, ontkalk de douchekop, organiseer je kast enzovoort. Misschien niet zo leuk om te doen, maar het idee is dat het maar één keer zo grondig hoeft te zijn. Natuurlijk moet je voor elke bezichtiging een beetje opruimen en schoonmaken, maar de grondige reiniging zal dit proces veel gemakkelijker maken.

3. Maak de keuken en badkamer altijd schoon

Sommige kamers moeten er altijd schoon en opgeruimd uitzien voor een bezichtiging. Begin dus bij gebrek aan tijd aan het schoonmaken van de badkamer en keuken. Dit zijn de meest waardevolle kamers in een huis. Ze zijn het meest waard per vierkante meter en kunnen het verschil maken wanneer kopers twijfelen. Zorg er daarom voor dat beide er schoon, opgeruimd en representatief uitzien.

4. Verlicht je huis

Het is een goed idee om je huis groter te laten lijken dan het is. Doe dit door lampen in de donkere hoeken van je huis te plaatsen om de kamers groter te laten lijken. Het trekt de aandacht naar de hoeken en zorgt ervoor dat het volledige potentieel van de kamer wordt weergegeven.


5. Zeem de ramen

Wanneer het zonnetje schijnt, vallen vieze ramen extra op. Vergeet daarom niet om de ramen te zemen. Lees ook onze tips hoe je je ramen streeploos schoon krijgt.

6. Verwijder vieze geurtjes

Slechte geuren kunnen een grote no-go zijn voor potentiële kopers. Bedek niet alleen de geuren; herstel de bron van de geur. Verwijder rioollucht, laat de keuken luchten en verwijder meubels met sigarettenrook.

7. Verwelkom kopers met een aangename geur

Je denkt waarschijnlijk dat we je aanbevelen om je huis te laten ruiken naar versgebakken brood of cake voor elke bezichtiging, maar maak je geen zorgen - dat doen we niet. Een goed idee is om koffie te zetten. Het is veel minder tijdrovend dan het bakken van een cake, maar de geur zorgt toch voor een huiselijk gevoel. 

8. Zet verse bloemen, verse kruiden en planten neer

Deze tip is een twee-in-één. Verse bloemen en kruiden laten je huis heerlijk ruiken en tegelijkertijd brengen ze kleur, leven en licht in een kamer.

Je kunt ook "vals spelen" en kunstplanten kopen die goed blijven.


De bovenstaande tips zijn allemaal kleine en goedkope wijzigingen die je zelf kunt doen. De tijd die je besteedt aan het voorbereiden van je huis op een bezichtiging zal waarschijnlijk tijd zijn die je goed besteedt. Vraag niettemin je makelaar om input en tips voor kleinere en grotere veranderingen die de waarde van je huis kunnen verhogen of helpen het sneller te verkopen.

Heb jij nog goede tips? Deel ze met ons door een reactie te plaatsen. 

 

Ontdek meer

De favoriete decoratieve opbergmanden van onze inkoper

De favoriete decoratieve opbergmanden van onze inkoper

Het favoriete woontextiel van de inkoper

Het favoriete woontextiel van de inkoper

Scandinavische decoratie met strakke lijnen en ronde vormen

Scandinavische decoratie met strakke lijnen en ronde vormen

In de spotlight: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen

In de spotlight: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen