Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
In de zomer slaap je lekkerder onder een koel zomerdekbed

Keep it cool met een zomerdekbed

Datum:

Categorie: Slapen, Seizoen

Tags: Zomerdekbed

We schreven het al eerder: een koele donkere slaapkamer is de ideale slaapomgeving. Verduisterende rolgordijnen helpen de zon en de meeste warmte buiten de deur te houden, maar kunnen helaas niet voorkomen dat de temperatuur in je slaapkamer een aantal graden zal stijgen. Dan is slapen onder jouw (in de winter zo heerlijk) warme donzen dekbed ineens een stuk minder aangenaam. So what to do now? Zonder dekbed slapen, of de welbekende ´één been buiten boord´-optie; ideaal is het niet. Gelukkig heeft JYSK de perfecte oplossing: een licht en fris zomerdekbed!

Een zomerdekbed is, je raadt het waarschijnlijk al, een stuk minder dik dan een normaal dekbed. Zo bevat ons reguliere eenpersoonsdekbed TRONFJELLET 1100 gram vezeldons terwijl de zomervariant maar 600 gram vezeldons bevat. Hierdoor wordt er minder lichaamswarmte geïsoleerd en zal je dus minder last hebben van dat ´broeierige´ gevoel. Verder heeft zomerdekbed TRONFJELLET een 100% katoenen tijk, wat bijdraagt aan een goede ventilatie, waardoor je ´s nachts minder snel zal transpireren. Geen overbodige luxe met de hittegolf van komende week in het vooruitzicht…


Goede nachtrust met zomerdekbed STORSOLA


Slaap je toch liever onder een donzen dekbed? Geen enkel probleem. Ook liefhebbers van dekbedden met natuurlijke vulling kunnen gerust voor een zomerdekbed kiezen, ondanks de hoge isolerende waarde van veren en dons. Er is simpelweg minder van nodig. Zo bevat zomerdekbed FALKETIND in totaal 500 gram vulling (60% wit eendendons en 40% eendenveren), en heeft deze een 100% cambric katoenen tijk. Dat is al 100 gram minder dan het eerdergenoemde vezeldekbed. Toch nog te warm? Kijk dan eens naar zomerdekbed KUPEN, gevuld met 405 gram Mulberry zijde. Zijde is van nature vochtabsorberend en temperatuurregulerend; de ideale oplossing voor tropische nachten.

 

Er is dus genoeg keuze qua materiaal en isolatie. Maar ook aan de verschillende doeleinden is gedacht. Want een nieuw dekbed is over het algemeen een behoorlijke investering, en wordt geacht met de juiste verzorging flink wat jaren mee te gaan. Maar wat nou als je gewoon een lekker koel dekbedje zoekt voor je backpack kampeervakantie deze zomer? Een zijden dekbed aanschaffen? Ehm, misschien beter van niet. Toegegeven, je slaapt vast fan-tas-tisch, maar of al het backpackgeweld je dure dekbed veel goeds zal doen valt te betwijfelen. Nee, dan raden we eerder zomerdekbed STETINDEN aan. Verkrijgbaar in 3 hippe kleuren en vooral heel erg betaalbaar!


Liever zelf even rondsnuffelen? Bekijk dan ons complete assortiment zomerdekbedden