Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Twee verschillende manieren om een overdekt terras of balkon te krijgen - met een zonnescherm of een parasol

Kies de juiste tuinparasol

Wanneer de zon steeds krachtiger wordt en feller gaat schijnen, is het fijn dat je de schaduw kunt opzoeken op je terras. Heb je weinig natuurlijke schaduw, kies dan voor een parasol of zonnescherm. Welke je het beste kunt kiezen, hangt af van de ruimte die je ter beschikking hebt en van andere omstandigheden op je balkon of in je tuin. Wij geven je tips. 
 

Voor een middelgroot of klein terras of balkon

Patio with an upright parasol, lanterns and planter boxes


Een klassieke staande parasol is een goede keuze voor een kleiner of middelgroot terras of balkon. Dit soort parasol heeft een rechte paal van metaal of hout en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Als jouw tuintafel een gat in het midden heeft, is hij waarschijnlijk bedoeld voor een staande parasol. Sommige staande parasols hebben een in hoogte verstelbare paal of zelfs een kantelfunctie. Als je tuintafel geen parasolgat heeft, is een parasol met een kantelfunctie een goede keuze. Als je de parasol kantelt, kan deze van een afstand een schaduw werpen en kun je de hele dag in de schaduw zitten. 

 

Als je terras of balkon erg klein is, of als je de beschikbare ruimte liever voor iets anders gebruikt, dan is een balkonparasol ideaal. Hij kan direct tegen de muur worden geplaatst en neemt weinig ruimte in. 

Balcony with a balcony parasol and bistro set


Voor een groot terras of balkon


Een hangende parasol is een goede keuze als je een groot terras hebt. Een hangparasol neemt meer ruimte in beslag, maar zorgt ook voor meer schaduw op je terras. Je kunt hem naast de tuintafel plaatsen, maar de schaduw valt toch over de hele tafel heen. Je kunt hem kantelen en draaien en als de parasolbodem een wiel heeft, kun je hem ondanks zijn grootte gemakkelijk verplaatsen.
 

Zonneschermen - een duurzame oplossing

Patio with a sun shelter


Als je de schaduw elke dag op dezelfde plaats wil hebben, dan is een zonnescherm of schaduwdoek een goede keuze. Bovendien neemt een schaduwdoek geen plaats in op de grond. Je monteert gewoon de ene kant van het zonnescherm op de muur van het huis en je bindt de andere kant aan een paal of een boom in de buurt. 

Patio with a sun shelter


 

 

Kies de juiste parasolvoet

Wanneer je jouw parasol hebt gekozen, is het tijd om een parasolvoet te kiezen. Een paar dingen zijn belangrijk: zorg ervoor dat de parasolvoet zwaar genoeg is om de parasol stabiel te houden. Houd ook rekening met de grootte van de voet. Als je een balkonparasol hebt gekozen, kun je een bijpassende halve parasolvoet krijgen die ongeveer de helft kleiner is dan een gewone parasolvoet. Tot slot is het belangrijk om te overwegen of je de parasol wilt verplaatsen. In dat geval is het een goed idee als de parasolvoet wielen en een handvat heeft.

Ontdek meer

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte

Met het FSC®-keurmerk krijg je verzekerd meer duurzame tuinmeubelen

Met het FSC®-keurmerk krijg je verzekerd meer duurzame tuinmeubelen

Een gids voor sneldrogende en weerbestendige tuinmeubelen

Een gids voor sneldrogende en weerbestendige tuinmeubelen

Verfris je huis en tuin met kunstplanten

Verfris je huis en tuin met kunstplanten