Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Kunstbloemen in een vaas naast een kunstplant in een hangende muurplank.

De voordelen van kunstbloemen in je interieur

Vroeger was het een trend om je huis te decoreren met kunstbloemen en –planten. Vandaag de dag is het de trend om je huis in botanische sferen in te richten. Maar waarom zou je dat ook niet met kunstbloemen en -planten doen? Er zijn verschillende soorten, groottes en kleuren kunstplanten verkrijgbaar om je huis mee te stylen. 

Waarom zou je kiezen voor kunstplanten in plaats van echte planten?

Als jij een van de vele mensen bent die vergeet om de planten water te geven, zijn kunstplanten een goede oplossing! Kunstbloemen en –planten vergaan niet en hebben geen aandacht en onderhoud nodig. Ze geven daarentegen wél veel kleur en leven in je huis.

Kunstplanten zijn misschien niet zo vers als echte planten, maar ze hebben wel hetzelfde doel in huis. Door middel van kunstplanten breng je het natuurlijke, botanische buitengevoel naar binnen. Het uiterlijk van levende planten kan veranderen zodra er een seizoenswisseling plaatsvindt, de planten worden er vaak niet mooier op. Met kunstplanten kan je dit voorkomen. Ze zijn het hele jaar door mooi!

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om kunstplanten te onderscheiden van echte planten, zo erg lijken ze op elkaar. Echte bloemen en planten zijn meestal wat duurder en hebben goed onderhoud nodig, iets wat kunstbloemen en –planten niet nodig hebben.  

Example of living room décor showing faux plant hanging from wall shelf


Verwachte of onverwachte gasten? Houd je huis mooi

Heb je wel eens stress over de inrichting van je huis wanneer er gasten op bezoek komen? Als je geen tijd hebt om je woonkamer mooi te stylen of als je geen inspiratie meer hebt, zijn kunstbloemen een perfecte oplossing. Je kunt kunstbloemen en -planten al dagen, weken of zelfs maanden van te voren worden toevoegen aan je interieur. Zo lijkt het alsof je altijd verse bloemen in huis hebt.

Vase with artificial flower arrangement decorating a living room

 

 
Kies voor verschillende kleuren als je de kunstbloemen aan het stylen bent. Probeer eens een kleurrijke pot te combineren met een vel groene kunstplant. Dit zorgt voor een opvallend contrast en trekt de aandacht van je gasten. Je kunt ook een boeket van kunstbloemen samenstellen dat past bij jouw persoonlijkheid. Door het weghalen of toevoegen van kunstbloemen of zelfs kunstgrassen krijgt het boeket weer een geheel andere uitstraling.

Living room décor with faux plant and different lighting

 

één plant, meerdere plaatsen

Een ander voordeel van kunstbloemen is dat je ze kan verplaatsen naar allerlei verschillende plekken, zo vaak je maar wilt. Omdat je geen rekening hoeft te houden met lichtinval of temperatuur hoeft de plant niet op een bepaalde plaats te staan. Dit geeft je meer keuzes om te kiezen waar je de kunstbloemen neerzet. De kunstbloemen geven het hele jaar door het idee van verse bloemen in je huis.

Faux plant showing an example of how to do room styling

 

Mix en match

Kortom: kunstbloemen en –planten zijn een goede oplossing voor mensen met weinig tijd, inspiratie of creativiteit. Je kunt verschillende kleuren en soorten bij elkaar in de vaas zetten en de bloemen of planten zo vaak verplaatsen als je wil. Er is geen goed of fout bij het inrichten van je huis.

Faux flowers presented in vase next to different living room décor


Heb jij kunstbloemen of kunstplanten in jouw interieur? Deel jouw ideeën in de reacties.    

 

 

Ontdek meer

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De kleur van het jaar

De kleur van het jaar

Cadeau ideeën voor de feestdagen

Cadeau ideeën voor de feestdagen