Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Kind midden in een computerspel achter een bureau

Hoe kies je de juiste gamestoel en -bureau?

Zit jij het liefste elke avond of iedere vrije minuut te gamen? Dan is het wel belangrijk dat je een goede gamestoel en bureau hebt! Waar moet je op letten? Wij geven je tips in dit blog.

De beste gamestoel en gamebureau zijn verstelbaar, zodat de posities van de stoel en het bureau aangepast kunnen worden op het lichaam van de gamer. Niemand is gelijk qua lengte, gewicht en spierkracht. Ook heeft elk persoon individuele voorkeuren voor zitposities. Voor kinderen is het zelfs nog belangrijker dat de stoel verstelbaar is, zodat de stoel comfortabel blijft en de juiste steun kan bieden als ze groeien.

Volg deze tips om de beste gamestoel en -bureau te vinden.

1. Welke gamestoel moet je kopen?

 De beste gamestoel heeft een comfortabele zit plek, die helpt om de lichaamstemperatuur te reguleren. Daarnaast heeft het verstelbare armleuningen, hoogte en rugsteun, zodat jij de stoel zo kan instellen dat hij voldoet aan jouw wensen.

2. Hoe pas je de gamestoel aan? 

Stel de stoel zo in dat jouw heupen en knieën op hetzelfde niveau zijn. Zorg ervoor dat jouw voeten de vloer kunnen aanraken of dat je een steun voor de voeten hebt. Als jouw knieën te hoog zijn in vergelijking met jouw heupen dan kan dat de bloedtoevoer beperken. Als ze te laag zijn, kan je last krijgen van je onderrug. Kijk goed wat bij jou past en verstel de stoel als dat nodig is.

Als het aankomt op de hoek van de rugleuning is er geen antwoord. Je moet hiervoor meerdere posities proberen. Begin met een kleine buiging en pas de leuning net zo vaak aan totdat je de positie gevonden hebt die aanvoelt als een fijne positie.

Zet de armleuningen zo neer dat jouw ellebogen in een 90 graden hoek zijn als je de muis of het toetsenbord gebruikt.


Onze zwarte en rode gamestoel JENSLEV heeft een verstelbare hoogte, verstelbare armleuningen en zit comfortabel.

3. De juiste positie van het toetsenbord en de muis

Wanneer jouw ellebogen in een 90 graden hoek zijn, zou je het toetsenbord en de muis moeten kunnen aanraken zonder je schouders te overstrekken. Zorg er ook voor dat je jouw polsen niet hoeft te buigen. Probeer ook hier de meest comfortabele positie te vinden.

4. Hoe het scherm neergezet moet worden

Probeer het scherm op een armlengte afstand neer te zetten en wees niet bang om aanpassingen te maken. Alle ogen zijn anders, dus de beste positie voor jou kan iets dichterbij of juist iets verder weg zijn. De ideale afstand is dat je de kleine objecten en karakters goed kunt zien zonder dat je aan het knijpen bent met je ogen.

5. Schermhoogte en kanteling

Als je rechtop zit, zouden je ogen op het bovenste deel van het scherm gericht zijn. Als het scherm te hoog is, kantel je misschien je nek iets omhoog. Als het scherm juist te laag is, krijg je misschien een voorovergebogen houding.

Het is extra leuk als een bureau er cool uitziet. Zoals een gamebureau met ledverlichting: bureau LANGHOLM

6. Laat je ogen rusten

Als we een computer gebruiken, vergeten we vaak om te knipperen. Door te lang naar het scherm te staren, kunnen je ogen uitdrogen. Het is dus een goed idee om je ogen te trainen met deze methode: kijk elke 20 minuten weg van het scherm naar een object dat 15 tot 20 meter van je afstaat voor 20 seconden.  

7. Neem pauzes en beweeg

Ook al zit je midden in een fantastisch spel, zorg ervoor dat je de kleine kansen gebruikt voor een pauze. Als het spel aan het laden is of je hebt je level gehaald, sta dan even op en haal iets te eten of te drinken.

Vergeet niet te drinken – een gamebureau met een bekerhouder zorgt ervoor dat je niet morst over je toetsenbord.

Door je bloedtoevoer te stimuleren en je ogen te focussen op andere objecten op verschillende afstanden, help je het herstelproces. Probeer in ieder geval elk uur een pauze van 10 minuten te hebben.

Zorg ook voor frisse lucht. Een snelle wandeling buiten is een geweldige manier om een pauze te nemen en je hoofd leeg te maken.

Probeer verder ook fit te blijven – bijvoorbeeld op het voetbalveld of door simpele opdrachten uit te voeren zoals lunges, squats, planks, sit-ups en push-ups. Zowel je lichaam als je gamevaardigheden zullen hiervan profiteren.

Als je klaar bent met gamen, open dan het raam voor wat frisse lucht en ruim op. Hierdoor ben je weer klaar voor een volgende gamesessie.

 

 

 

 

Ontdek meer

In de spotlight: LIMFJORDEN

In de spotlight: LIMFJORDEN

Style je thuiswerkplek met een klein budget

Style je thuiswerkplek met een klein budget

Gamestoel met LED verlichting

Gamestoel met LED verlichting

Zo organiseer je je thuiswerkplek

Zo organiseer je je thuiswerkplek