Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Kinderen spelen op een grote trampoline in de tuin

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Trampolines bieden eindeloos plezier en fitness in je achtertuin. Maar hoe weet je, voordat je besluit er een aan te schaffen, welke je moet kiezen? Je vraagt je misschien af “Welke trampoline moet ik kopen?” en dat is inderdaad een goede vraag - maar waarop moet die beslissing worden gebaseerd? Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als je op zoek bent naar een tuintrampoline voor je gezin. Deze gids helpt je om de beste beslissing te nemen voor je investering in een trampoline en voor het plezier en de veiligheid van je gezin.

    1. Beoordeel de ruimte

    Voordat je een trampoline aanschaft, moet je eerst bepalen in welke buitenruimte je de trampoline wilt plaatsen. Een zachte ondergrond zoals gras of rubberen speeltegels verdient over het algemeen de voorkeur. Plaats een trampoline niet op of voor ingegraven trampolines naast harde oppervlakken zoals beton, tegels of een houten dek - het risico op letsel is aanzienlijk hoger als iemand op een hard oppervlak valt.
    Je moet ook overwegen hoeveel van je buiten- of tuinruimte je aan de trampoline wilt besteden. Meet de ruimte op en kies een trampoline die comfortabel past, met genoeg ruimte eromheen om veilig te kunnen springen.

    2. Bepaal de juiste maat

    Het kiezen van de juiste maat trampoline hangt af van wie de trampoline gaat gebruiken. Trampolines zijn verkrijgbaar in verschillende maten, meestal tussen Ø250 cm en Ø426 cm. Hoe groter de trampoline, hoe hoger de gewichtslimiet. Kies voor gezinnen met kinderen een trampoline met een gewicht dat geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen. Grotere gezinnen of gezinnen waar twee kinderen samen zullen springen, moeten kiezen voor een ruime trampoline met een hoge gewichtslimiet.

    3. Geef prioriteit aan veiligheid

    Veiligheid moet altijd voorop staan bij het kiezen van een trampoline. Zoals in een vorig hoofdstuk al is gezegd, moet je de trampoline bij voorkeur op of naast een zachte ondergrond plaatsen om het risico op letsel te verkleinen. Voor extra veiligheid is de buitenrand van onze trampolines bedekt met beschermende bekleding, en ze worden ook geleverd met veiligheidsnetten om te voorkomen dat gebruikers per ongeluk van de trampolines springen. 
    Het wordt ook aanbevolen dat slechts één persoon tegelijk gebruik maakt van de trampoline, waarbij twee jongere kinderen die samen springen over het algemeen geen probleem vormen.

    4. Visueel aantrekkelijk

    Je kunt ook het uiterlijk van je tuin verbeteren of, afhankelijk van je standpunt, de verstoring van het uiterlijk van je tuin voorkomen door een trampoline te kiezen die bij je buitenruimte past. In de grond geplaatste trampolines zien er strak en minimalistisch uit, terwijl bovengrondse modellen een speels tintje aan je achtertuin kunnen geven.

    5. Tips voor onderhoud

    Houd de staat van je trampoline in de gaten om er zeker van te zijn dat deze in topconditie is. Inspecteer het frame, de veren en de bekleding regelmatig op tekenen van slijtage. Reinig het trampolineoppervlak en het gaas regelmatig om vuil en stof te verwijderen. Met de juiste verzorging en het juiste onderhoud kan een van onze trampolines vele jaren meegaan. Als je meer wilt weten over de verschillende materialen die in trampolines worden gebruikt, bekijk dan onze uitgebreide gids over tuinmeubelamterialen. 

    6. Maak een toekomstbestendige keuze

    Het is ook de moeite waard om in gedachten te houden dat als je de trampoline voor je kinderen koopt, kinderen altijd veel sneller opgroeien dan we denken dat ze zouden moeten, en dat een trampoline met een gewichtslimiet aan de lage kant misschien maar een paar jaar meegaat - investeren in een grotere trampoline met een hoger gewichtslimiet blijft langer geschikt voor opgroeiende kinderen.

    7. Voordelen van springen op een trampoline

    Een tuintrampoline is niet zomaar een groot speeltoestel in de achtertuin, maar kan ook heel goed dienen als verkapte fitnessactiviteit. Het is vooral een goede fysieke activiteit voor kinderen. De bewegingen die kinderen op een trampoline maken, vereisen dat ze hun lichaamsdelen coördineren, hun evenwicht bewaren, snel reageren en op schema blijven - en als ze met een broertje of zusje of een vriendje springen, is er ook een sociaal aspect aan de activiteit. 

    Krijg hulp in je lokale JYSK-winkel

    Als je vragen hebt of meer informatie wilt voordat je besluit een trampoline aan te schaffen, ben je altijd welkom in je lokale JYSK winkel voor advies van onze medewerkers. Je kunt ons ook bereiken via de chatbox in onze webshop. 

    Ontdek meer

    Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

    Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

    Gids: De perfecte tuintafel kiezen

    Gids: De perfecte tuintafel kiezen

    Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

    Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

    Hangmat of hangstoel? Maak de juiste keuze

    Hangmat of hangstoel? Maak de juiste keuze