Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Meisje droom voor je leven

Wat betekenen jouw dromen?

Iedereen droomt – sommige mensen zijn goed in het onthouden en vertellen van hun nachtelijke dromen, terwijl anderen zich niets kunnen herinneren wanneer ze ’s ochtends wakker worden. Onze dromen kunnen oneindig veel dingen betekenen. De betekenis van sommige dromen is erg duidelijk en voor de hand liggend, terwijl andere dromen minder makkelijk te doorgronden zijn. Ontdek hier wat sommige van jouw dromen wellicht betekenen door dit blog te lezen. 

Wat betekenen mijn dromen?

Heb je je ooit afgevraagd waarom we dromen en hoe we gebruik kunnen maken van onze dromen? Er is geen duidelijke, kant-en-klare uitleg van wat dromen nu eigenlijk betekenen. Dromen variëren van persoon tot persoon. Hoewel, er zijn veel voorkomende symbolen die regelmatig in de dromen van de meeste mensen verschijnen. De grote meerderheid van de mensen heeft waarschijnlijk al wel eens geprobeerd om hun droom aan iemand anders te vertellen, om vervolgens uit te vinden dat zijn/haar gesprekspartner een soortgelijke droom had. Dat betekent dus, dat er dromen zijn die de meeste mensen wel eens hebben. 

De top 5 meest gedroomde dromen (niet perse in deze volgorde):

  1. Je wordt achtervolgd
  2. Je moet een examen doen (onvoorbereid)
  3. Je bent aan het vallen
  4. Je raakt verdwaald
  5. Je bent naakt in het openbaar 

Wanneer je droomt dat je achtervolgd wordt, betekent dit vaak dat je kampt met een onderdrukt en onopgelost probleem dat eerst opgelost moet worden. Het kan ook een teken van stress zijn of dat je gebrek hebt aan iets in je leven. Wanneer je kijkt naar wie of wat jou achtervolgt in je droom, kom je er vaak achter wat het probleem eigenlijk is. 

Een droom over het afleggen van een examen gaat vaak over stress op het werk of een gevoel van druk in het dagelijkse leven. Wanneer je droomt dat je onvoorbereid op een examen verschijnt, kan dit betekenen dat je twijfels hebt over of je wel geschikt bent voor het uitvoeren van jouw functie. Mensen die een stressvolle functie hebben waarin ze vaak moeten presteren, dromen vaker over het afleggen van een examen. 

Soms schrik je wel eens heftig wakker met het gevoel dat je aan het vallen bent. Dromen over vallen kunnen geïnterpreteerd worden als een vorm van angst of juist als iets positiefs. Het kan betekenen dat je bang bent dat mensen anders naar je kijken of dat je onzeker bent over een beslissing die je onlangs hebt genomen. Toch kan de droom ook een positieve betekenis hebben. Wellicht heb je de controle over iets losgelaten en durf je jezelf te laten gaan. 

Wanneer je droomt dat je vermist bent of de weg bent kwijtgeraakt, dan kan dit betekenen dat je jezelf onzeker voelt in een bepaalde situatie. In dit soort dromen kun je het gevoel hebben dat je nooit je eindbestemming zult halen. Dit kan een uiting zijn van stress of druk die je op het werk ervaart, omdat je wellicht meer hooi op je vork hebt genomen dan mogelijk is.

De droom waarin je inbeeldt dat je naakt over straat loopt of op een andere openbare plek, toont vaak aan dat je minder zelfvertrouwen hebt of dat je jezelf niet prettig voelt in een bepaalde situatie thuis. In dit geval is naakt zijn een symbool voor schaamte of onzekerheid.

Onderzoek toont aan dat we onze gedachten en ervaringen verwerken in onze dromen. Vaak kun je iets over jezelf leren door jouw dromen te doorgronden en te bedenken wat de droom jou vertelt. 

Symbolen in onze dromen

Veel mensen ontdekken dat vaak dezelfde dingen terugkomen in hun dromen. Er zijn een aantal typische symbolen, die vaak dezelfde betekenis hebben voor ons allemaal. 

Water

Water staat vaak symbool voor emoties of ons onderbewustzijn. Wanneer het water helder of troebel is, kan dit symbool staan voor of we ons kalm of juist onrustig voelen. 

Soorten transport

Of je nu droomt dat je in een auto, trein, bus of vliegtuig zit, dit staat symbool voor een reis die je aan het maken bent of op het punt staat te gaan maken. Daarom is het goed om te achterhalen of je in die droom in de passagiersstoel of op de achterbank zat. Dit kan namelijk aangeven of dat je zelf hebt gekozen voor de reis die je aan het maken bent of gaat maken of dat je anderen volgt. 

Dood

Een droom waar de dood in voor komt, is vaak eng en wordt vaak gezien als iets negatiefs. Maar vaak geeft een dergelijke droom aan dat er een grote verandering gaande is in jouw leven en dat iets in jouw leven tot een besluit aan het komen is. 

Baby

Een baby staat vaak symbool voor iets nieuws dat staat te gebeuren in jouw leven. Het kan betekenen dat er een nieuw project op je staat te wachten op het werk of dat je een ontwikkeling doormaakt op een specifiek gebied. 

Huizen

Een huis staat vaak symbool voor de manier van denken van de dromer. Een rommelig huis bijvoorbeeld, kan betekenen dat er te veel onopgeloste gedachten zijn in het hoofd van de dromer. De verschillende ruimtes van een huis symboliseren vaak verschillende gedachten van de dromer. Zo kan een kelder betekenen dat er problemen zijn die te lang genegeerd zijn. De slaapkamer daarentegen staat vaak symbool voor de meest persoonlijke gedachten en emoties van de dromer. 

Slaap lekker en droom maar fijn :)

//Rianne 

Ontdek meer

Wereld Slaapdag

Wereld Slaapdag

Slaapkamergids

Slaapkamergids

Verkoelende slaapproducten en tips

Verkoelende slaapproducten en tips

Hoe verander je je slaaphouding?

Hoe verander je je slaaphouding?