Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Welk gordijn past bij welk raam?

Tips voor het kiezen van een gordijn

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om de juiste gordijnen te vinden voor je woning. Er zijn legio mogelijkheden: lamellen, vouwgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën en rolgordijnen. En natuurlijk ook gewone kant & klaar gordijnen. Wat kies jij?

Kant & klaar gordijnen

Kant & klaar gordijnen zijn sfeerbepalend in een kamer. En als je de voorkeur geeft aan de goede oude stoffen gordijnen, dan ben je niet alleen. Gordijnen zijn op verschillende manieren te combineren. Je kunt bijvoorbeeld dunne gordijnen, die licht doorlaten, combineren met dikke gordijnen of verduisterende rolgordijnen voor de nacht.

Lamellen

Lamellen zijn ideaal voor grote ramen die helemaal tot aan de grond reiken. Daarnaast zijn lamellen heel flexibel doordat ze in verschillende standen gezet kunnen worden. Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel licht je in de kamer binnen laat.

Lamellen zijn verkrijgbaar in veel standaard maten en kunnen zowel in de lengte als in de breedte worden ingekort. Bij lamellen is het beslag voor montage inbegrepen.

Rolgordijnen en vouwgordijnen

Rolgordijnen en vouwgordijnen zijn andere populaire gordijnen. Beide soorten zijn praktisch en betaalbaar. Rolgordijnen worden meestal gebruikt in slaapkamers, omdat deze ook verkrijgbaar zijn als verduisterend gordijn.
Rolgordijnen kunnen alleen worden ingekort in de breedte. Vouwgordijnen kunnen niet worden ingekort, zorg daarom dat je de juiste maat kiest.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn geschikt voor kleinere ramen. Je kunt zelf bepalen hoeveel licht je doorlaat, door de jaloezieën meer of minder open te zetten. Met een jaloezieschaar kun je eenvoudig aluminium jaloezieën inkorten in zowel de lengte als de breedte. Let er wel op dat jaloezieën maar beperkt ingekort kunnen worden in de breedte. Het beslag voor de montage is inbegrepen.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn tijdloos en praktisch. Ze zijn geschikt voor zowel gewone ramen als ramen die reiken tot aan de grond. Ze zijn verkrijgbaar als lichtdoorlatende en verduisterde gordijnen, waardoor ze ook geschikt zijn voor slaapkamers.

Plisségordijnen kunnen ook nog iets wat andere gordijnen niet kunnen. Ze zijn verkrijgbaar in een variant die aan zowel de boven- als de onderkant verstelbaar is. Zo kun je het gordijn overal plaatsen, ook in het midden van het raam. Dit is ideaal wanneer de zon fel naar binnen schijnt en je de gordijnen niet helemaal dicht wilt doen. Daarnaast zorgt het ook voor privacy in je woning. Plisségordijnen kunnen in de breedte worden ingekort. 

Ontdek meer

De kleur van het jaar

Verwelkom de lente met rustige, groenblauwe tinten

Wat je moet weten over verlichting in je slaapkamer

Kerstcadeau gezocht? Cadeautips voor hem en haar

Vind jouw lokale JYSK winkel

Krijg advies en hulp van onze JYSK medewerkers en ontdek ons uitgebreide assortiment in de winkel.