Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Met het FSC®-keurmerk krijg je gegarandeerd meer duurzame tuinmeubelen

Met het FSC®-keurmerk krijg je gegarandeerd meer duurzame tuinmeubelen

Ontbossing is een van de grootste oorzaken van de klimaatverandering. Ongeveer 20% van de emissie van broeikasgassen is het gevolg van het kappen en platbranden van bossen.

Een van de belangrijkste onderdelen van het assortiment van JYSK zijn de tuinmeubelen. We zijn bovendien een van Europa's grootste detailhandelaren van tuinmeubilair. We werken daarom actief aan het bestrijden van illegale houtkap en -verbranding. Sinds 1990 heeft JYSK er aan gewerkt om het aandeel tuinmeubelen van FSC®-gecertificeerd hout te verhogen. Op dit moment zijn al onze houten tuinmeubelen FSC-gecertificeerd (FSC® N001715).

FSC®-gecertificeerde tuinmeubelen 

Het FSC (Forest Stewardship Council) is een internationaal erkende non-profit organisatie. Het FSC-keurmerk is jouw garantie voor verantwoorde bosbouw en verbetering van lokale woonomstandigheden in enkele van de armste landen van de wereld. Het FSC-keurmerk kan worden gekoppeld aan hout uit de hele wereld - van de tropische  regenwouden tot de Siberische naaldbossen. Naast zijn betrokkenheid met het milieu, zet het FSC zich ook in om sociaal en financieel gezonde praktijken te garanderen. Maatschappelijke verantwoordelijkheid houdt onder meer in dat FSC de inheemse bevolking beschermt die in de bossen woont. Tegelijkertijd krijgen de mensen die in de bossen werken een opleiding, veiligheidsuitrusting en een eerlijk salaris. Financiële verantwoordelijkheid brengt ook mee dat de eigenaren van FSC-gecertificeerde bossen een degelijke prijs krijgen voor hun hout.

Dit alles betekent dat:

  • In FSC-bossen niet meer bomen worden gekapt dan het bos zelf op natuurlijke wijze kan vervangen
  • In FSC-bossen strikte regels gelden voor het gebruik van pesticiden en chemicaliën
  • In FSC-bossen de werknemers een fatsoenlijk salaris krijgen en goede werkomstandigheden
  • In FSC-bossen mensen en dieren worden gerespecteerd

Ontdek meer

Richt je terras in naar jouw smaak met loungeset RAVNDRUP

Kies de juiste bloempotten voor jouw terras

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Buiten dineren aan een meer duurzame tuinset

Vind jouw lokale JYSK winkel

Krijg advies en hulp van onze JYSK medewerkers en ontdek ons uitgebreide assortiment in de winkel.