Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Lekker slapen in het vliegtuig doe je zo

Lekker slapen in het vliegtuig doe je zo

Je reis is geboekt en je hebt er zin in om een nieuwe bestemming te ontdekken. Of het nu een korte trip naar een nabijgelegen stad of een reis naar de andere kant van de wereld is, de vliegreis is voor de meeste mensen slechts iets ‘wat nu eenmaal gedaan moet worden’. Niets meer en niets minder.

Een goede manier om deze tijd door te brengen, is om even lekker een dutje te doen in het vliegtuig. Op die manier kom je ook uitgerust op de plaats van bestemming aan. In dit blog krijg je handige tips voor slapen in een vliegtuig, vliegen met een baby en andere tips voor tijdens de vlucht.

Goede voorbereiding en ontspanning

Als je wilt slapen tijdens de vlucht, dan is het slim om van te voren enkele maatregelen te treffen. Je moet het zo comfortabel mogelijk maken voor jezelf. Dat zorgt er namelijk voor dat je makkelijker in slaap valt.

Trek kleding aan die fijn en comfortabel zit. Bij voorkeur laagjes, zodat je gemakkelijk van kleding kan variëren afhankelijk van de temperatuur tijdens de vlucht. Poets je tanden voordat je het vliegtuig instapt. Zorg ervoor dat de druk in je oren gelijk blijft tijdens het opstijgen en landen, zodat je geen oorpijn krijgt. Je doet dit door kauwgom te kauwen, te gapen of je mond en neus dicht te houden en de druk uit je oren te ‘blazen’.

TIP: neem oogmaskers en oordopjes mee en.. steunkousen!
Met oogmaskers en oordopjes kun je jezelf buitensluiten van licht en geluid. Het klinkt niet echt sexy, maar neem steunkousen mee. Ze helpen voorkomen dat je benen opzwellen, waardoor de vlucht een stuk aangenamer is.

Zit comfortabel en zacht

Het beste advies voor slapen in het vliegtuig is om een goed nekkussen mee te nemen. Met een nekkussen zorg je ervoor dat je hoofd de nodige ondersteuning krijgt tijdens het slapen, ongeacht of je in een stoel zit aan het gangpad of tegen het vliegtuigraam aan kan liggen. Zeg altijd ‘ja’ tegen elke kussen en deken dat je wordt aangeboden tijdens de vlucht. Hoe zachter je zit, hoe beter.

WELLPUR nekkussen

Denk na over wat je eet en drinkt

Als je gaat slapen tijdens je vlucht, is het een goed idee om zorgvuldig te overwegen wat je eet en drink vlak voor vertrek en in de lucht. Wat je eet heeft namelijk een grote invloed op je slaap. Wanneer je een goede nachtrust wilt is het verstandig om suiker, cafeïne en alcohol te vermijden. Dus bewaar de chocolade, die goede kop koffie en de wijn totdat je jouw plaats van bestemming hebt bereikt. Neem in plaats daarvan gezonde snacks en drink water of thee.

Tips voor een lange vlucht

Wanneer je vele uren moet vliegen zal je behoefte aan slaap waarschijnlijk nog groter zijn. Ten eerste omdat de kans groot is dat een gedeelte van de vlucht tijdens de nacht is, maar ook om jezelf voor te bereiden op het tijdsverschil en om een mogelijke jetlag te voorkomen. Tijdens een lange vlucht zullen periodes waarin je slaapt zich afwisselen met periodes waarin je wakker bent. Als je wakker bent is het een goed idee om wat rond te lopen in het vliegtuig. Het is goed voor de bloedsomloop en je zult je minder rusteloos voelen na een wandelingetje door het gangpad.

Vliegen met baby zonder huilen of schreeuwen

Wat de meeste ouders het meest vrezen bij het meenemen van hun kind op een lange vlucht is dat de kinderen de hele weg huilen. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je baby het uitschreeuwt tijdens de vlucht.

Veel baby’s en peuters ervaren de druk in hun oren heel intens. Daarom moet je ervoor zorgen altijd iets bij je te hebben om de druk op de oren van je baby te verlichten. Dit kan een fopspeen of iets te drinken of te eten zijn. Baby's en peuters mogen hun eigen flessen meenemen het vliegtuig in, zelfs als deze groter zijn dan 100 ml.

Hoe kun je jouw kindje in slaap krijgen in het vliegtuig

Een goed advies om je baby te helpen slapen tijdens de vlucht is om de situatie zo herkenbaar mogelijk te maken. Breng het dekbed, de knuffel en nachtkleding van je baby mee. Op die manier weet de kleine dat het bedtijd is.

Wanneer je baby gewend is om te worden vervoerd in een draagzak of wikkeldoek, dan kan het een goed idee zijn om deze ook mee te nemen. Als je baby niet kan ontspannen in de stoel, is het waarschijnlijk wel mogelijk om dit te doen op de buik van papa of mama, terwijl die een wandeling maakt door de gangpaden.

Tot slot, vergeet niet om vooral kalm en relaxed te blijven, zelfs als je baby onrustig is. Wanneer je zelf kalm bent, zal je kindje dit vanzelf ook worden.

Goede vlucht!

Ontdek meer

Welk dekbed moet je kiezen? De ultieme gids

Welk dekbed moet je kiezen? De ultieme gids

Slaapkamergids

Slaapkamergids

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Verkoelende slaapproducten en tips

Verkoelende slaapproducten en tips