Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Dubbel ligbed op een houten terras

Hoe kies je het beste ligbed?

De beste manier om te ontspannen en te genieten van een warme zomerdag is vanuit een comfortabel ligbed. Voordat je overgaat tot aankoop, zijn er verschillende dingen om rekening mee te houden: Waar wil je het ligbed plaatsen? Wil je het verplaatsen? Welke stijl vind je mooi en in welke kleur? Lees verder en laat ons je helpen de juiste keuze te maken.

Waar wil je het ligbed plaatsen?

Heb je een terras waar je van de zon kunt genieten? Of een gazon waar je in de schaduw kunt liggen? Je kunt je nieuwe ligbed op beide plaatsen neerzetten, maar sommige ligbedden zijn beter geschikt voor een stevige ondergrond dan voor een zachte zoals gras. Kijk naar de poten en kies een ligbed met stevige poten of zelfs een onderstel dat niet makkelijk wegzakt.

Wil je het ligbed verplaatsen?

Als je overdag de zon of schaduw wil volgen, zul je een licht ligbed of een ligbed met wielen op prijs stellen. Pak het ligbed aan het voeteinde op en rol het als een kruiwagen naar de volgende perfecte plek.

Wooden sun lounger with wheels on a balcony by the ocean

Vind een stijl die jij mooi vindt

Je kan een ligbed vinden die qua stijl en kleur past bij het tuinmeubilair dat je al hebt. Je kunt ook gaan voor een exemplaar dat contrast toevoegt aan je bestaande buitenruimte. Materialen spelen een grote rol in de uitstraling van het ligbed. Een rieten ligbed kan een romantische en ontspannen uitstraling hebben. Een houten exemplaar of een ligbed van metaal kan een strakkere en eigentijdsere look geven.


De kleur speelt een belangrijke rol in de functionaliteit van het ligbed. Een witte of lichte zal niet zoveel warmte aantrekken als een donker of zwart ligbed. Daarom zal het vaak aangenamer aanvoelen wanneer je er voor het eerst op gaat zitten of liggen. 

Functionaliteiten en kenmerken

Wanneer je voor een nieuw ligbed gaat winkelen, bedenk dan ook of het meer moet zijn dan alleen een comfortabele plek om te liggen. Als je van plan bent om in het ligbed te lezen, dan kunnen armleuningen praktisch zijn.

Sommige ligbedden zijn vooral ontworpen om op te zitten, terwijl andere verlaagd en verhoogd kunnen worden. Misschien wil je er een met meer dan twee verschillende standen.

Black sun lounger with armrests on a patio by the beach
Ligbed NORDSTRAND B57xL191 zwart
70,-/stuk
89,99 /stuk
22% korting

Welke maat is goed?

Een middag in een ligbed kan nog beter worden als je partner of een goede vriend(in) zich bij je voegt. Als je van gezelschap houdt, neem dan een tweepersoons ligbed met plaats voor twee (of meer). De twee afzonderlijke ligbedden kunnen naast elkaar staan (en ze blijven daar dankzij een klem of een band die ze bij elkaar houdt) of gescheiden zodat je er een loungetafel tussen kunt zetten.

 

Double sun lounger on a wooden patio
Bijzettafel OLDHUSE B45xL45xH45 zwart
45,-/stuk
59,99 /stuk
25% korting

 

Double sun lounger on a patio
Bijzettafel OLDHUSE B45xL45xH45 zwart
45,-/stuk
59,99 /stuk
25% korting

 

Op zoek naar het volledige pakket?

Als je het terras of balkon helemaal opnieuw gaat inrichten, is dit jouw kans om een uniforme en rustige uitstraling te creëren. Sommige ligbedden maken deel uit van een collectie, zodat je zeker weet dat ze passen bij jouw tuinset of loungeset.

Krijg ook onze beste tips om de perfecte loungeset te kiezen.

 

Ontdek meer

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Hangmat of hangstoel? Maak de juiste keuze

Hangmat of hangstoel? Maak de juiste keuze