Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Trampoline in een tuin

Hoe kies je de juiste trampoline?

Je vraagt je misschien wel af: "Waar moet ik allemaal op letten wanneer ik een trampoline koop?" Er zijn veel verschillende dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat kijken welke trampoline het best bij jou en je gezin past. Deze lijst helpt je om de beste trampoline voor jullie uit te zoeken. 

 1. Begin bij het uitzoeken van de juiste maat. Trampolines zijn er in verschillende maten, van een diameter van ongeveer 250 tot 426 cm. Bedenk hoeveel ruimte jij in je tuin over hebt voor een trampoline voor je er een gaat kopen.
   
 2. Bedenk ook waar je de trampoline neer wilt gaan zetten. Een zachte ondergrond zoals gras wordt verkozen boven een harde ondergrond zoals beton. De kans op verwondingen is namelijk een stuk hoger wanneer iemand van de trampoline valt op een harde ondergrond.
   
 3. Vervolgens ga je bedenken wie de trampoline gaat gebruiken. Zoek je er een voor je kinderen of een die iedereen kan gebruiken? Dit is belangrijk omdat niet elke trampoline hetzelfde gewicht kan dragen.
   
 4. Denk er ook over na hoeveel mensen de trampoline tegelijkertijd zullen gebruiken. Zal dit vaak meer dan één persoon zijn? Kies dan voor een trampoline met een diameter van minimaal 300 cm en een hoog maximaal gewicht.
   
 5. Het volgende waar je aan moet denken is hoe je tuin eruit komt te zien met een trampoline er in. Als je geen hele opvallende trampoline wilt kun je het best kiezen voor in trampoline in de grond.
   
 6. Wanneer je hebt besloten welke maat en welk type trampoline je wilt kun je gaan kijken naar de veiligheid. Kies voor een trampoline met een stevig frame en let er op dat de veren zijn verpakt met een speciale rand zodat kinderen er niet bij kunnen. Lees hier meer over veilig trampoline springen
   
 7. Denk er als laatste over na of je een veiligheidsnet om je trampoline heen wilt of niet. Een veiligheidsnet zorgt er voor dat kinderen niet van de trampoline kunnen vallen, dit maakt de trampoline veiliger en zo wordt de kans op ongelukken kleiner.

Jouw kinderen en jij kunnen nog jaren van je trampoline genieten, wanneer je een trampoline koopt van hoge kwaliteit. Een goede trampoline kan wel 15 jaar meegaan. Houd in gedachten dat kinderen snel groeien, dus ga voor een trampoline met een hoog maximaal gewicht zodat ze de trampoline over een aantal jaar nog steeds kunnen gebruiken. En onthoudt dat de makers van trampolines aanraden om niet met meerdere personen tegelijkertijd op een trampoline te springen. 

Ontdek meer

Ideeën voor de perfecte tuinverlichting

Verwelkom de zomer met trending kleuren

Verwen je vader op Vaderdag

De hangstoel: Het middelpunt van je tuin