Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Binnenshuis hobby's voor vrouwen, mannen en koppels

Tips voor activiteiten tijdens de lockdown

Datum:

Categorie: Tips

Hoe kom jij de lockdown door? Wij hebben in ons blog een aantal leuke activiteiten verzameld die je tijdens de koude wintermaanden kunt doen. Doe inspiratie op zodat jij je niet hoeft te vervelen! 

In huis bezig zijn

Deze tijd is ideaal om een extra blik op je interieur te werpen. Misschien wil je je meubelen wel eens anders neerzetten, of wat kleine woonaccessoires en decoratie kopen om je interieur nét even een frisse, nieuwe look te geven. Bij JYSK shop je tijdens de lockdown online op JYSK.nl en kun je ook gebruik maken van Click & Collect

Geef je interieur een make over

Wat voor uitstraling wil jij je interieur geven? Maak een moodboard waarop je de stijl en kleuren kiest die je mooi vindt. Je kunt dit online doen, bijvoorbeeld via Pinterest, maar je kunt natuurlijk ook gewoon 'ouderwets' bladeren door woonmagazines en jouw favoriete items uitknippen en op een fel papier plakken. Dan ben je ook gelijk creatief bezig! 

Organiseer je huis

Kom jij normaalgesproken nooit echt toe aan het opruimen van bepaalde kamers, kasten of manden? Dit is hét ideale moment! Misschien niet de meest leuke klus, maar je zult merken dat je naderhand blij bent dat je huis er opgeruimd en georganiseerd uit ziet. Extra fijn: een opgeruimd huis geeft ook rust in je hoofd. 

 

Selfcare

In deze lastige tijd is het belangrijk om genoeg aandacht aan jezelf en aan zowel je mentale als je fysieke gezondheid te besteden. 

Beweeg

Fysiek actief zijn is gezond voor lichaam en geest. Ga lekker naar buiten, maak mooie lange wandelingen of ga hardlopen. Je kunt natuurlijk ook thuis allerlei activiteiten doen: ga dansen op je favoriete muziek, rol je yoga-matje uit en doe een fijne yogasessie of volg een pittige work-out. 

Lees een goed boek

Niets zo fijn om op een donkere, regenachtige dag je lekker terug te trekken op de bank met een goed boek. Kies je voor een heerlijke roman of liever een boek over persoonlijke ontwikkeling, geschiedenis of de wetenschap? Aan jou de keuze! Maak in je woonkamer een gezellige leeshoek met een fauteuil en een goede lamp

Kook een nieuw recept

Voorlopig zit een restaurant bezoek er niet in. Maar waarom haal je het restaurant-gevoel niet in huis? Nodig een paar vrienden uit en probeer een lekker nieuw recept uit. Dek de tafel feestelijk en het voelt echt als een gezellige avond uit. 

Creatief bezig zijn

Zoek een rustig plekje, zorg voor goede verlichting en ga zitten met een podcast, je favoriete muziek of een luisterboek in je oren en wat borduurwerk in je handen. Laat je inspireren door deze lijst met winterse handwerkjes:

Maak een quilt

Quilten betekent drie lagen stof aan elkaar naaien - een stoffen bovenlaag, een tussenlaag van watten en een stoffen onderlaag. Je kunt een tafelkleed of andere lapjes stof met een mooi patroon gebruiken en als de quilt klaar is, heb je een prachtig kleed voor koude avonden.

Borduren/kruissteek

Kruissteek is een soort borduurwerk waarbij je x-vormige steken gebruikt om een afbeelding te vormen. Gebruik het op een kussen, een tafelloper of een muurhanger en geef een persoonlijk tintje aan je huis

Breien

Neem wat garen, breinaalden en ga aan de slag! Maak bijvoorbeeld een warme sjaal of een mooie trui. 

Textiel naaien of repareren

Waarom repareer je geen kleren of textiel met een gat of een gescheurde naad in plaats van ze weg te gooien? Of plak een decoratief lapje op een tas, maak een leuke hoofdband, een tasje of een paar warme kussentjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Heb jij nog aanvullende tips voor activiteiten tijdens de lockdown?