Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Hoe houd je handdoeken hygiënisch schoon en lekker zacht?

Hoe houd je handdoeken hygiënisch schoon en lekker zacht?

Datum:

Categorie: Badkamer

Tags: Handdoeken, Badlaken, Drogerballen, Badhanddoek

\Ik kan ontzettend genieten van een heerlijke warme douche of bad. Het liefst lekker lang ook. Maar dit ontspannen gevoel is meteen over als ik me daarna moet afdrogen met, tja een stuk schuurpapier dat ook nog eens een beetje muf ruikt.

Stinkende handdoeken die nat en warm zijn trekken makkelijk bacteriën aan. Gelukkig kun je hier wat aan doen zodat je lekker ruikende, zachte handdoeken hebt.

Hoe vaak moet je handdoeken wassen?

Je hoeft jouw handdoek heus niet iedere keer te wassen nadat je deze 1 keer gebruikt hebt. Als richtlijn kun je aanhouden dat het verstandig is om je handdoek te wassen nadat je deze 3 keer gebruikt hebt. Zo voorkom je dat je handdoeken gaan ruiken en bacteriën aantrekt.

Oké, dit was een eye-opener voor mij. Ik houd ervan om een flinke lading wasmiddel bij mijn handdoekenwas te gooien, zodat ze lekker schoon worden, maar wat blijkt: handdoeken worden niet schoner wanneer je meer wasmiddels gebruikt dan de voorgeschreven hoeveelheid. In tegenstelling, dit zorgt er juist alleen maar voor dat ze meer zeep opnemen wat vervolgens weer bacteriën kan aantrekken.

Om je handdoeken goed en hygiënisch schoon te krijgen moet je ze heet wassen, het liefst op 60 graden. Bij deze temperatuur worden de bacteriën gedood. Maar lees daarnaast ook het label met de wasinstructies en volg deze wanneer hier anders wordt aangegeven.
 

 

Hoe houd je jouw handdoeken lekker zacht?

Wanneer je graag zachte handdoeken hebt, dan is het slim om jouw handdoeken even uit te slaan voordat je ze gaat drogen. Dit zal er voor zorgen dat ze langer zacht blijven. Daarnaast is het belangrijk om je natte handdoeken meteen uit de wasmachine te halen wanneer het wasprogramma is afgelopen. Doe je handdoeken meteen in de droger of hang ze aan de waslijn. Als je ze ophangt, zorg dan dat je handdoeken genoeg ‘ruimte’ hebben om te drogen. Hang dus niet twee handdoeken over elkaar. Zo voorkom je dat er bacteriën in de handdoeken komen.

Nog een handige tip om je handdoeken zacht te houden is om drogerballen te gebruiken in de droger. Dit maakt de handdoeken lekker fluffy en verkort de droogtijd. Dus je bespaart ook nog wat op de kosten. Win-win!
 

 

Hoe voorkom je nare geurtjes in je handdoeken?

Ruiken jouw handdoeken niet zo lekker? Geen paniek, je kunt verschillende dingen doen om dit op te lossen. Stop de stinkende handdoeken in de wasmachine en voeg een klein kopje bakpoeder toe (ja je leest het goed) en een deciliter doorzichtige azijn. Gebruik geen wasverzachter en selecteer een wasprogramma op 60˚.

Wanneer je niet tevreden bent met het resultaat dan kun je proberen om je handdoeken te weken. Plaats de stinkende handdoeken in een grote emmer met heet water en wasmiddel en laat dit voor 48 uur intrekken. Laat de handdoeken vervolgens drogen. Wanneer dit ook niet meer helpt dan zit er maar 1 ding op, nieuwe handdoeken kopen.