Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Snoerlampjes in boom en houten lantaarns met kaarsen

Magische zomeravonden met mooie tuinverlichting

Mooie tuinverlichting is onmisbaar op mooie, zomerse avonden. Natuurlijk is tuinverlichting praktisch zodat je nog wat kunt zien in het donker, maar tegelijkertijd geeft het ook een magische sfeer aan je avonden. Lees verder en doe ideeën op voor buitenverlichting. 

Welk deel van je tuin wil je verlichten?

Kijk eerst welke delen van de tuin jij wilt verlichten. Wil je die ene boom extra verlichting geven met een mooi lichtsnoer? Wil jij vooral het terrasgedeelte goed verlicht hebben? Of zet je het liefste lantaarns langs de paden, zodat je veilig in het donker kunt lopen? Bedenk dus eerst voor jezelf wat jij het mooist vindt en wat je graag wilt.

Wat voor soort tuinverlichting kun je kiezen?

Decoratieve verlichting zorgt voor een warme sfeer en is perfect voor zowel balkons als grotere terrassen. Als je van plan bent om van zomeravonden te genieten met een kaartspel, lekkere hapjes, koude drankjes - of alle drie - dan kun je kiezen voor een combinatie van batterijlampen, lantaarns, lichtsnoeren en solarlampen.

Sprankelend licht met tuinlantaarns

Tuinlantaarns zijn een musthave om een gezellige sfeer te creëren tijdens de zomermaanden. 

Als er delen van jouw terras of balkon zijn die je het mooist vindt, kun je die met decoratieve verlichting extra in het zonnetje zetten. Zet bijvoorbeeld kleine lantaarns op tafel. Plaats verschillende grote lantaarns op de grond in donkere hoeken. Mix en match meerdere lantaarns en zet ze bij elkaar voor extra impact.


Heb jij een boom of meerdere bomen in je tuin? Denk er dan eens aan om lantaarns in de boom te hangen. Dit zorgt gegarandeerd voor een romantische sfeer! 

Energiebesparende solarlampen

Solarlampen zijn energiebesparende buitenlampen én ook nog eens mooi. Gebruik ze om een gezellige sfeer te creëren op jouw balkon, terras, of om de oprit en tuin te verlichten als het donker is. Als je een lamp met zonnecellen koopt, hoef je je geen zorgen te maken over elektriciteit en snoeren, want je kunt de lamp gemakkelijk in de tuin verplaatsen.


Solarlampen worden geactiveerd wanneer de sensor die zich bovenaan de lamp bevindt duisternis detecteert. Hierbij gebruikt de lamp de energie die overdag in de batterij is opgeladen. Het aantal uren dat de lamp brandt kan daarom variëren afhankelijk van het weer.


Kleine solarlampen zijn een uitstekende keuze om het tuinpad te verlichten. Of zet ze tussen de planten in de grond, om zo je favoriete bloemen of planten te accentueren. We hebben ook lantaarns op zonne-energie in ons assortiment, perfect om op tafel te zetten. 

Verlicht donkere hoekjes met batterijlampen 

Batterijlampen zijn geweldig omdat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen en meenemen in de tuin. Misschien heb je een mooi donker hoekje achter in de tuin waar je een leuk zitje kunt maken met loungestoelen en het verlicht met batterijlampen. 

Creëer magie in de tuin met lichtsnoeren

Lichtsnoeren mogen niet ontbreken als jij een magische, festival-vibe wilt creëren in jouw tuin of op je balkon. Je kunt ze aan de schutting hangen, om een boom of door je hele tuin laten hangen. Met deze verlichting kan jouw zomerse avond niet meer stuk! 

Voeg een speels randje toe met een gekleurd lichtsnoer

Ontdek meer

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Hangmat of hangstoel? Maak de juiste keuze

Hangmat of hangstoel? Maak de juiste keuze