Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Trampoline springen

Een training op de trampoline verbetert de motoriek van kinderen

Een trampoline is niet alleen (heel groot) speelgoed voor in de achtertuin, maar kan een hele belangrijke rol spelen in de fysieke ontwikkeling van je kind. Om de bewegingen op een trampoline te maken, moeten ze al hun lichaamsdelen coördineren, in balans blijven, snel reageren, op een bepaald tempo blijven en zich te allen tijde bewust zijn van hun positie op de trampoline. Al deze vaardigheden zijn nodig voor onze fysieke ontwikkeling en zintuiglijke waarneming wanneer we opgroeien. Lees verder om meer te leren over de voordelen van trampoline springen.

Vermomde fitness

Trampoline springen verhoogt de hartslag en is een intensieve oefening vermomd als een leuk spel. Het is hele leuke fysieke fitness voor kinderen, terwijl ze dat vaak niet eens doorhebben! Daarom is zo’n workout op de trampoline perfect voor kinderen die niet van andere sporten of activiteiten houden.

Verbeterd postuur

Door de instabiele trampoline vloer die constant beweegt, moeten kinderen zich altijd bewust zijn van hun zwaartepunt. De balans die ze leren te houden op een trampoline versterkt hun spieren en kan zelfs hun postuur verbeteren.

Mentale voordelen

Terwijl kinderen leren hoe ze de bewegingen van hun lichaam kunnen controleren, kunnen ze ook andere dingen oppikken en mentaal sterker worden. Er zijn drie enorme mentale voordelen aan trampoline springen:

Leervaardigheid

Op en neer springen leert je te balanceren en te coördineren en kan leiden tot een hoger niveau van academisch succes. Veel kinderen ervaren een verbetering in hun studie proces wanneer ze regelmatig trampoline springen. Ze leren hun bewegingen te controleren en krijgen meer spieren en coördinatie vermogen. Dit kan ze helpen om andere dingen te leren en gaandeweg hun concentratie te verbeteren. Balanceren, stuiteren en voorzien wat de beste volgende sprong is, vereist multitasking op fysiek en mentaal niveau en kan kinderen helpen hun spanningsboog te vergroten.

Zelfvertrouwen

Kinderen kunnen meer zelfvertrouwen opbouwen wanneer ze nieuwe trucjes leren op de trampoline. Wanneer ze een nieuwe truc onder de knie hebben, is dit goed voor hun zelfbeeld, wat uiteindelijk meer succes op school kan betekenen.

Volharding

Het heeft vaak veel oefening nodig om een trucje te leren op de trampoline. Iedereen die een beetje bekend is met kinderen weet dat geduld niet altijd hun sterkste punt is. Echter, trampoline springen is zo leuk dat kinderen vaak net zo lang doorgaan tot ze het onder de knie hebben. Dit leert ze dat het de moeite waard is om door te zetten. 
 


Vergeet niet om een oogje in het zeil te houden wanneer de kinderen op de trampoline aan het spelen zijn. Laat niet meer dan één kind tegelijk op de trampoline spelen en laat ze geen extreme stunts doen. Lees meer over veilig trampoline springen

Ontdek meer

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Hangmat of hangstoel? Maak de juiste keuze

Hangmat of hangstoel? Maak de juiste keuze