Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

FANTASTISCHE KERSTAANBIEDINGEN MET KORTING TOT 50%


Vanwege drukte bij PostNL pakketten kan de bezorging van jouw pakket vertraging oplopen

 

Curtain solutions in living room

Kies je voor gordijnen of rolgordijnen?

Datum:

Categorie: Raambekleding

Tags: Gordijnen, Rolgordijnen

Gordijnen of rolgordijnen.. Wat kies jij? Het kan lastig zijn om tussen deze twee te kiezen. Alles hangt af van je persoonlijke smaak en behoefte, de kamer waar je ze op wilt hangen en de tijd die je kwijt wilt zijn aan het onderhoud. In deze blog laten we zien waar je rekening mee kunt houden voor je een keuze maakt. 

Gordijnen bepalen de sfeer in een ruimte

Rolgordijnen zien er vaak simpel uit en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Ze zorgen voor een minimalistische look in je huis en passen goed bij een Scandinavisch interieur.

Gordijnen zijn er in verschillende stijlen en stoffen die de uitstaling en functionaliteit ervan bepalen. Vitrages geven je kamer een dromerige sfeer, terwijl gordijnen van zwaardere stoffen ideaal zijn voor het creëren van een warme sfeer.
 

 

De ophangmethode is erg belangrijk voor de uitstraling van het gordijn. Het bepaald hoe een gordijn valt en het zorgt voor een traditionele of juist een meer eigentijdse look, wat ook weer invloed heeft op de kamer.

 

Plooiband en tunnel

Een plooiband en tunnel is het meest traditioneel en ook erg populair. Het werkt goed in bijna elke ruimte.

 


Ringen

Gordijnen met ringen die gelijkmatig verdeeld zijn over de top hangen in losse vouwen en geven een eigentijdse look aan je interieur.

 


Lussen

Als je een informele sfeer wilt creëren in een kamer, zijn gordijnen met lussen perfect. 

 


Rolgordijnen zijn de makkelijke optie

Rolgordijnen hebben veel functionele voordelen. Ze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen horizontaal worden aangepast waardoor ze weinig of veel licht in je kamer binnen kunnen laten. Verduisterende rolgordijnen zorgen er voor dat er zo min mogelijk licht in je kamer binnenkomt en zijn daardoor ideaal voor in je slaapkamer.

 


Gordijnen zijn erg makkelijk te verschuiven. Als je liever hebt dat je gordijnen je ramen niet (gedeeltelijk) bedekken als ze open zijn, zorg er dan voor dat de gordijnroede breder is dan het raam. Zo kan je ze helemaal naar de zijkant trekken en hangen ze niet voor het licht. Gordijnen in een doorschijnende stof zorgen voor privacy maar laten toch licht binnen terwijl zware gordijnen al het natuurlijke licht buiten houden. Zware gordijnen hebben ook een isolerende werking, waardoor het geluid in de ruimte wordt verminderd.

Als je niet kunt kiezen, denk dan eens na over een oplossing met meerdere lagen. Zo kun je zware gordijnen en een vitrage op hangen – of zelfs ook nog rolgordijnen voor een complete oplossing.

 


Schoonmaken en onderhouden

Het onderhouden van gordijnen en rolgordijnen is erg makkelijk. Om de rolgordijnen schoon te maken veeg je met een vochtige doek naar beneden over de stof terwijl hij uitgerold is. Doe dit ongeveer een keer per week. Je kunt ook een stofzuiger met een zachte borstel of een handstofzuiger gebruiken.

Zorg voor je gordijnen door er zacht mee te schudden en ze schoon te maken met een stofzuiger, net als bij de rolgordijnen. Sommige gordijnen kunnen ook in de wasmachine – kijk hiervoor naar de wasvoorschriften voor je het uitprobeert.