Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Meubelweek | 20-60% korting op alle indoor meubelen

Inspiratie voor het inrichten van je studentenkamer

Inspiratie voor het inrichten van je studentenkamer

Datum:

Categorie: Inspiratie, Woonkamer, Kantoor

Tags: Slapen, Meubelen, Studeren

Niet zo heel lang geleden mocht ik me onder de categorie student rekenen. Hoewel ik prima met de bus naar de universiteit kon reizen, wilde ik toch per se op kamers. Geweldig vond ik het om van het kleine dorp naar de grote stad te verhuizen. Natuurlijk in een kamertje van een paar vierkante meter, ik kan me nog goed de blik van mijn moeder herinneren toen ze mijn kamer voor het eerst zag.. Maar dat maakte me niet uit, dit was het vrije, onbezorgde studentenleven!

Die beperkte ruimte maakte wel dat ik goed moest nadenken hoe ik mijn kamer zo efficiënt mogelijk kon inrichten. Niet alleen moest het functioneel zijn, maar het moest er natuurlijk ook een beetje fancy uitzien. Een uitdaging! Om de aankomende studenten een helpende hand te bieden (want echt, het studentenleven is al zwaaaar genoeg) vind je in dit blog inspiratie en tips voor de perfecte studentenkamer!

Slaapbank

In je studententijd is je bank ongeveer net zo belangrijk als je studieboeken (ja studenten van nu, in mijn tijd had je nog gewoon studieboeken). Op je studentenbank eet, drink, studeer, slaap en Netflix je op. Om nog niet te spreken over alle vriendinnen die langskomen voor een theetje of de potentiele boyfriends die blijven 'logeren'. Heel erg belangrijk dus die bank. Kies je voor een slaapbank, dan ziet je studentenkamer er overdag netjes opgeruimd uit en kun je de bank 's nachts uitklappen en heerlijk slapen.

Nog een manier om ruimte te besparen is door te kiezen voor een hoogslaper of een halfhoogslaper. Je hebt dan lekker veel opbergruimte onder je bed! Als de hoogslaper hoog genoeg is kun je er zelfs je bureau onder plaatsen.

 Studentenkamer


Een belangrijke interieurtip is om ervoor te zorgen dat alles bij elkaar past wat betreft stijl en kleur. Kies een bepaalde woonstijl uit en houd jezelf er dan ook aan. Koop meubelen en accessoires in die stijl. Zo weet je zeker dat alles bij elkaar past. Omdat je, als het goed is, in deze kamer ook regelmatig studeert en dus je studiespullen hier hebt rondslingeren, kun je ervoor kiezen om zelfs je aantekeningboekjes en andere kantoorartikelen in dezelfde kleuren te kopen. Het lijkt misschien ietwat saai en overdreven, maar geloof me, als je een langere tijd in een kleine ruimte moet wonen is het fijn als het allemaal opgeruimd en overzichtelijk is. 

Studentenkamer

 

 

[][]