Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Bohemian trend – Decoreer je huis in boho stijl

Bohemian trend – Decoreer je huis in boho stijl

Datum:

Categorie: Inspiratie

Tags: Interieur, Inspiratie, Woonaccessoires, Trends

Geef je interieur een bohemian stijl!

Bohemian is hotter dan hot. Dat is ook de reden waarom je deze trend momenteel vaak ziet in interieurmagazines en hippe woningen.

Wat is bohemian?

De bohemian trend straalt vooral comfort uit en zorgt voor een ontspannen en relaxte vibe in je huis. Een bohemian interieur doet een gooi naar warme, exotische oorden. Bij een bohemian stijl kun je denken aan donkere, zware meubels en gordijnen in combinatie met warme roodbruine tinten en brons en kristal. Vintage vondsten en erfstukken werkt briljant in een bohemian home – hoe grilliger en rijker de kleuren, hoe beter.

Maar de moderne bohemian trend is anno 2016 is geüpgraded met een vleugje van de Scandinavische woonstijl, waardoor een bohemian interieur nog hipper wordt.

 

De bohemian stijl met een Scandinavisch tintje

De vertrouwde bohemian stijl is een kenmerkend onderdeel geworden van het interieur in veel Scandinavische huizen. De bohemian stijl die we vandaag de dag zien in veel huizen is ook meer een Scandinavische versie van bohemianisme dan de klassieke bohemian stijl.

De bohemian stijl vandaag de dag is meer modern, slim gemixt en kleurrijk met fluweelachtige stoffen in combinatie met rustiek houten of stalen meubelen. Ze maken een perfecte match met lichte Scandinavische kleuren.

Geef je interieur een vleugje nostalgie

Een sleutelwoord in de bohemian trend is nostalgie. Kristallen zijn perfect voor het benadrukken van een nostalgische sfeer. Het spel van licht dat in de kristallen weerspiegelt de alle andere kleuren in het huis benadrukt lenen zich prima voor een vleugje magie. Kandelaars dragen ook bij aan een echte bohemian sfeer. Je kunt eenvoudig kandelaars in vele verschillende vormen en kleuren combineren, hetzij mooi gegroepeerd of verspreid door het hele huis.

Bohemian stijl in huis met deze sierkussens

Een overvloed aan verschillende stoffen zorgt voor een echte boho sfeer

Het gebruik van verschillende stoffen maakt het relatief eenvoudig om de bohemian stijl in je huis te krijgen. Door het gebruiken van tapijten en kussens met het juiste kleurenschema, kun je snel je eigen bohemien huis creëren. Tapijten en kussens in fluweel, zijde en andere luxe materialen vormen een essentieel onderdeel van de boho stijl. Je kunt ook met je raambekleding een bohemien look creëren. Als je gaat voor zware stoffen gordijnen en ze aan een rustieke gordijnroede hangt ben je al een heel eind.

Boho is een eerbetoon aan ruimdenkendheid en creativiteit

Wat betekent "bohemian" eigenlijk? Bohemian is meer dan alleen een interieurtrend. Het is een lifestyle en een filosofie die passie en een ontspannen stijl te omarmt. In een boheems huis is iedereen welkom. Het gaat allemaal over saamhorigheid en oog voor ongerijmdheden en eigenzinnige details. Eigenaren van een bohemian huis nemen de dingen niet al te serieus. Het gaat niet om het nastreven van decoratieve perfectie. Het gaat meer om het creëren van een persoonlijke uitstraling in je huis.