Click & Collect

Prijsgarantie

Gemakkelijk ruilen

LAATSTE KANS! Profiteer van gigantische kortingen tijdens de final SALE bij JYSK!

Shop direct online

Tips voor het kiezen van een matras

Wordt u iedere ochtend fris en goed uitgerust wakker? Een goede nachtrust is belangrijk voor uw gezondheid en welzijn en matrassen spelen hierbij een cruciale rol. Het is daarom belangrijk dat uw matras u precies de steun en het comfort geeft waaraan u behoefte hebt. Deze gids zal u helpen die behoeften te benoemen en een overzicht te krijgen van de matrassen die verkrijgbaar zijn bij JYSK. We willen u er ook aan herinneren dat de medewerkers in onze winkels altijd klaar staan om u te helpen met aanvullende hulp en service – vraag ons gerust!

Eén en ander om te overwegen en te testen voordat u een nieuwe matras koopt

 • Maat: Het matras moet minimaal 10 centimeter langer zijn dan u en zo breed mogelijk.
   
 • Is het matras bedoeld voor u en uw partner? Dan moet u beiden het matras testen. Als er tussen u en uw partner grote verschillen zijn in gewicht en lengte, heeft u twee verschillende matrassen nodig.
   
 • Heeft u last van allergieën? In dat geval kan een schuimmatras de juiste keuze zijn voor u. 
   
 • Vocht: We transpireren de hele nacht. Om te voorkomen dat het matras klam wordt, is een wasbare topmatras of rolmatras vaak een goede oplossing.
   
 • Heeft u vaak uw kinderen bij u in bed? In dat geval is het een goed idee om voor een breed matras te kiezen.
   
 • Leest u in bed? In dat geval kan een verstelbaar bed een goede oplossing voor u zijn.
   
 • Test de zachtheid/stevigheid van het matras: Test matrassen in de dreamzone matrassenstudio bij JYSK. Doe uw jas en schoenen uit en geef uzelf ruim de tijd. Ga in dezelfde positie liggen als u thuis zou doen.
   
 • Ga op uw rug liggen: Wordt uw onderrug ondersteund? Matrassen moeten de natuurlijke contouren van de rug volgen. Als u een holle ruimte onder uw rug voelt, is het matras te stevig.
   
 • Ga op uw zij liggen: Zakken uw schouders en heupen goed weg in het matras? Uw middel moet ondersteund worden, zodat de ruggengraat horizontaal blijft.
   
 • Draai om: Gaat het omdraaien gemakkelijk? Als dit niet het geval is, is uw matras te zacht.

Sommige matrassen zijn opgerold verpakt, zodat deze gemakkelijk kunnen worden vervoerd. Omdat ze opgerold zijn, kan het 3-5 dagen duren voordat het matras zijn originele vorm weer heeft aangenomen, nadat het is uitgepakt.

Het matras kan vrij snel na het uitpakken gebruikt worden. Het schuim en de tijk hebben mogelijk een vreemde geur vanwege de verpakkingsmethode. Deze geur moet redelijk snel na het gebruik van het matras verdwenen zijn. De geur zal eerder verdwijnen door het matras te luchten, stofzuigen en lucht uit het matras drukken.