Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

JYSK STEUNT Oekraïne

De situatie in Oekraïne verandert van uur tot uur. JYSK's primaire focus blijft het beschermen van onze medewerkers en hun dierbaren en het helpen van vluchtelingen binnen en buiten Oekraïne. Om onze medewerkers te beschermen hebben we donderdag 24 februari 2022 in de ochtend besloten om al onze 86 winkels in Oekraïne tijdelijk te sluiten. Sindsdien is een aantal winkels heropend, omdat onze Oekraïense medewerkers de wens hebben uitgesproken om lokaal een positief verschil te kunnen maken. 

We geven graag een overzicht van enkele van de belangrijkste dingen die JYSK momenteel doet:

  • Om mensen in Oekraïne te helpen, werken we vanuit het hoofdkantoor van JYSK in Denemarken samen met het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken en de Oekraïense ambassade in Kopenhagen om relevante producten te doneren aan ontheemden. De distributie van de producten verloopt via de UN Refugee Agency, UNHCR. 
  • In de buurlanden - Polen, Slowakije, Roemenië en Hongarije - werken de managementteams aan het veiligstellen van donaties van relevante producten aan de grote hulporganisaties die kennis en expertise hebben om de hulp zo efficiënt mogelijk aan zoveel mogelijk mensen te geven. 
  • Toegewijde JYSK-teams in de buurlanden helpen ook collega's die uit Oekraïne vluchten met het vinden van huisvesting en werk. 
  • JYSK zet daarnaast een fonds op waaraan alle JYSK-medewerkers kunnen doneren en dat het managementteam in Oekraïne zal beheren. JYSK heeft als eerste een bedrag van 1 miljoen Deense kronen (ongeveer 135.000 euro) gedoneerd. 

Hoe kun je als klant helpen? 

We zijn dankbaar voor het aantal klanten dat contact met ons opneemt en vraagt of ze kunnen doneren via JYSK. Naast onze acties hierboven roepen we iedereen op om geld te doneren aan grote hulporganisaties. Dit is op de moment de beste manier om Oekraïne te helpen. De grote hulporganisaties hebben de kennis en kunde in huis om de hulp zo efficiënt mogelijk bij zoveel mogelijk mensen te krijgen. 


WIJ HOPEN OP VREDE