Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Kinderfeestje: de leukste spelletjes

Kinderfeestje: de leukste spelletjes

Wie in de zomer jarig is heeft mazzel: het geven van feestjes wordt namelijk een stuk makkelijker bij mooi weer. Toegegeven, onze Hollandse zomers staan niet bepaald bekend om hun zongarantie, maar meestel heb je in de zomermaanden toch een aardige kans om je feestje lekker buiten te vieren. Voor wie de komende tijd een kinderfeestje gaat organiseren hebben wij de leukste spelletjes op een rijtje gezet:

Flessenvoetbal

De ongekroonde winnaar op warme zomerdagen! Wanneer het kwik boven de 25 graden uitkomt is het tijd om de lege petflessen uit de kast te trekken. Het principe is heel simpel: alle deelnemers staan in een cirkel met ieder een gevulde fles water voor zich. Nu is het zaak om met een (voet)bal de flessen van je tegenstanders om te schoppen, zodat het water eruit loopt. Wanneer er een fles omgaat, moet de eigenaar van de fles eerst de voetbal pakken voordat hij zijn fles weer rechtop mag zetten. Snelheid is dus geboden! Daarna mag hij proberen om iemand anders zijn fles om te schoppen. Zo gaat het spel door. Wanneer je fles leeg is zal je helaas het veld moeten ruimen. De winnaar is degene die als laatste nog het meeste water in zijn fles heeft zitten.

Kat en muis

Dit spel is eigenlijk de advanced versie van tikkertje. Wat heb je nodig? Een lint of touw dat in een aantal gelijke stukken van ongeveer 50 cm (of meer) is geknipt. Deze linten stoppen de kinderen bij het achterpand van hun broek in, op zo´n manier dat er nog wel een stuk lint uitsteekt bij wijze van staart. Dit zijn de muizen. Wijs in de groep ook twee katten aan. Zij dragen geen staart, maar moeten juist samen proberen de staarten van de muizen af te pakken. Een muis zonder staart is af. De winnaar is de muis die als laatste zijn staart heeft weten te behouden.

Stoelendans

Een gouwe ouwe, maar hij blijft leuk: de stoelendans. Verzamel zo veel mogelijk stoelen (tuinstoelen, eetkamerstoelen, krukjes) en zet ze in een kring. Zorg er wel voor dat er altijd minder stoelen dan deelnemers in het spel aanwezig zijn! Zet nu de muziek aan en laat alle deelnemers in een kring rond de stoelen lopen. Zodra de muziek stopt moet iedere deelnemer zo snel mogelijk een stoel zien te bemachtigen. Wie zonder stoel overblijft is af. Haal nu een stoel weg en start de muziek opnieuw. Herhaal dit net zolang totdat er nog maar twee personen en één stoel over zijn. Degene die na het stoppen van de muziek als eerste in de stoel zit heeft gewonnen! Hilariteit gegarandeerd.

Niet bekend met de stoelendans? Op onze Facebook-pagina geven wij het goede voorbeeld. Denk jij dit beter te kunnen? Doe dan mee aan onze Stoelendanswedstrijd op Facebook en win een JYSK cadeaukaart ter waarde van €250,-!

Bekijk de actie hier

Ontdek meer

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen