Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Twee eettafels voor buiten en een tuintafel op voet

5 voordelen van een ronde tuintafel

Wat heeft jouw voorkeur: een ronde of een rechthoekige tuintafel? Wist je dat er veel voordelen zitten aan een ronde tafel? Er wordt wel vaker gezegd dat gesprekken vlotter verlopen als je aan een ronde tafel zit. En het levendige gesprek is slechts een van de voordelen van een ronde tuintafel! Lees meer in dit blog. 

1. Ronde tuintafels nemen minder ruimte in beslag

Een ronde tafel neemt vaak minder ruimte in beslag dan een rechthoekige of vierkante tuintafel. De grootte van de tuintafel moet passen bij de ruimte die je op het terras of balkon beschikbaar hebt. Als je niet veel ruimte hebt, kan een ronde tuintafel dus een betere keuze zijn dan een vierkante of rechthoekige tafel. 

Tuintafel SANDVIG heeft een diameter van 120 cm en is 74 cm hoog. Hij heeft een aluminium frame en het tafelblad is van artwood.
 

Ronde tuintafel met grijze tuinstoelen


De juiste maat tuintafel is afhankelijk van met hoeveel gasten je aan tafel wilt kunnen zitten. Tuintafel RANGSTRUP is verkrijgbaar in twee verschillende maten: met een diameter van 110 cm of 130 cm. Beide tafels hebben dezelfde hoogte van 74 cm. Hij wordt geleverd met een tafelblad in de kleur zwart of natuurlijk hout, en met zwarte of witte aluminium poten. Kies dus zelf welke maat en welke kleur jij het mooiste of handigste vindt. 

2. Ronde tuintafels zijn gezellig

We noemden het al kort even, maar over het algemeen is het gezelliger om met een groepje mensen aan een ronde tafel te zitten dan aan een vierkante of rechthoekige tafel. Je kunt elkaar allemaal goed zien, waardoor iedereen gelijkwaardig betrokken is bij het gesprek. Niets is leuker dan op een zwoele zomerse avond samen met vrienden of familie gezellig te eten aan een ronde tuintafel. 

3. Geen last van hoeken

Met een ronde tuintafel loop je niet het risico dat je tegen de hoeken aanstoot. Vooral als je kleine kinderen hebt kan dit een belangrijk voordeel zijn! Je hoeft niet bang te zijn dat kinderen hun hoofd stoten tegen de scherpe hoek van de tafel. 
 

Ronde tuintafel met vier tuinstoelen
RANGSTRUPTuintafel RANGSTRUP Ø110 naturel/zwart
200,-/stuk
279,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 279,- /stuk
Normale verkoopprijs: 279,- /stuk (-28%)


4. Geen last van poten met een middenvoet

Een tuintafel op een middenvoet in plaats van vier poten heeft nog meer voordelen. Je hoeft niet op de poten te letten als je de tuinstoelen aanschuift en het ontwerp is modern. Tuintafel FAGERNES op voet (verkrijgbaar vanaf 16 mei) heeft een diameter van 110 cm en is 75 cm hoog. Hij heeft een frame van staal en een tafelblad van vezelcement.

Tuintafel met vier tuinstoelen
SANDVEDTuinstoel SANDVED zwart
40,-/stuk
79,99 /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 79,99 /stuk
Normale verkoopprijs: 79,99 /stuk (-50%)


5. Ronde tuintafels zijn mooi

Ronde tuintafels hebben vaak een stylish en elegant uiterlijk. Of je een ronde tuintafel mooi vindt, is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Vooral als je houdt van vloeiende en organische vormen, past een ronde tuintafel beter bij jou. 

En, wat kies jij na het lezen van deze blog? Rond of toch vierkant of rechthoekig? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog. 
 

Ontdek meer

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen