Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Hoe kunt u het beste vlekken verwijderen uit uw kleed?

Volg deze vier stappen en verwijder de vlekken uit uw kleed.

Stap 1

Verse vlek

Verwijder los vuil en dep op de vlek met een schone, droge doek. Als het kleed wol bevat is het belangrijk dat u niet over de vlek wrijft. Synthetische vezels daarentegen, kunnen beter tegen een ruwere behandeling.  

Droge vlek

Los de vlek op met lauwwarm water zonder zeep. Wanneer de vlek doorweekt is, dep deze dan op met een droge, schone doek.

Stap 2

Als de vlek nog niet weg is, gebruik dan een vlekverwijderaar. Volg nauwkeurig de doseerinstructies op de verpakking. Bewerk de vlek voorzichtig met een doek of een zachte borstel. Het is belangrijk hierna de vlek goed af te nemen met lauwwarm water op een schone doek, omdat zeepresten vies kunnen worden en vuil aan kunnen trekken.

Stap 3

Als geen van bovenstaande oplossingen de vlek heeft verwijdert, gebruik dan een speciale vlekverwijderaar. Gebruik nooit een middel dat chloor bevat, omdat dit het kleed kan ontkleuren. Volg nauwkeurig de doseerinstructies op de verpakking. Als u een vlek wilt verwijderen, begin dan altijd aan de rand en werk naar het midden van de vlek toe.

Stap 4

Wanneer een speciale vlekverwijderaar niet werkt, volg dan de onderstaande Vlek Verwijder Gids. Volg de instructies nauwkeurig op en onthoudt dat u het beste altijd eerst een test kunt doen op een niet zichtbare plek. Als u een vlek wilt verwijderen, begin dan altijd aan de rand en werk naar het midden van de vlek toe.

Daarnaast, raden wij het aan om een kleed op dagelijkse basis the stofzuigen.

Vlek Verwijder Gids

Bloed – Absorbeer het vocht onmiddellijk met een stuk keukenpapier of een tissue. Maak vervolgens een oplossing van twee liter koud water met twee eetlepels zout en dep de vlek hiermee met een bevochtigde, uitgewrongen doek.

Chocolade/vet/jus – Gebruik een doek, bevochtigd met wasbenzine, en wrijf over de vlek. Reinig daarna met schoon, lauwwarm water.

Braaksel/urine – Bevochtig de vlek met een deel water en een deel kleurloze azijn. Laat dit 10 minuten intrekken en dep the vlek daarna afwisselend met een natte en een droge doek.

Koffie – Dep met een doek die is bevochtigd met een deel terpentine en een deel alcohol.

Verf – Als het verf op waterbasis betreft, volg dan de gids voor reinigen van kleden. Als het verf op basis van een oplosmiddel betreft, volg dan de instructies op de verpakking van de verf.

Kaarsvet – Probeer voorzichtig zoveel mogelijk kaarsvet te verwijderen met een mes. Wrijf daarna met een met wasbenzine bevochtigde doek over de vlek. Reinig daarna met schoon, lauwwarm water.

Ei – Maak een oplossing van ½ dl ammonia 8% per 2 ½ liter water and dep de vlek met een bevochtigde, uitgewrongen doek.