Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Tips voor het kiezen van een matras

Word je iedere ochtend fris en goed uitgerust wakker? Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid en welzijn en matrassen spelen hierbij een cruciale rol. Het is daarom belangrijk dat je matras je precies de steun en het comfort geeft waaraan je behoefte hebt. Deze gids zal je helpen die behoeften te benoemen en een overzicht te krijgen van de matrassen die verkrijgbaar zijn bij JYSK. We willen je er ook aan herinneren dat de medewerkers in onze winkels altijd klaar staan om je te helpen met aanvullende hulp en service – vraag ons gerust!

Eén en ander om te overwegen en te testen voordat je een nieuwe matras koopt

 • Maat: Het matras moet minimaal 10 centimeter langer zijn dan jij en zo breed mogelijk.
   
 • Is het matras bedoeld voor jou en je partner? Dan moet je beiden het matras testen. Als er tussen jou en je partner grote verschillen zijn in gewicht en lengte, heb je twee verschillende matrassen nodig.
   
 • Heb je last van allergieën? In dat geval kan een schuimmatras de juiste keuze zijn voor jou. 
   
 • Vocht: We transpireren de hele nacht. Om te voorkomen dat het matras klam wordt, is een wasbare topmatras of rolmatras vaak een goede oplossing.
   
 • Heb je vaak je kinderen bij je in bed? In dat geval is het een goed idee om voor een breed matras te kiezen.
   
 • Lees je in bed? In dat geval kan een verstelbaar bed een goede oplossing voor jou zijn.
   
 • Test de zachtheid/stevigheid van het matras: Test matrassen in de dreamzone matrassenstudio bij JYSK. Doe je jas en schoenen uit en geef jezelf ruim de tijd. Ga in dezelfde positie liggen als je thuis zou doen.
   
 • Ga op je rug liggen: Word je onderrug ondersteund? Matrassen moeten de natuurlijke contouren van de rug volgen. Als je een holle ruimte onder je rug voelt, is het matras te stevig.
   
 • Ga op je zij liggen: Zakken je schouders en heupen goed weg in het matras? Je middel moet ondersteund worden, zodat de ruggengraat horizontaal blijft.
   
 • Draai om: Gaat het omdraaien gemakkelijk? Als dit niet het geval is, is je matras te zacht.

Sommige matrassen zijn opgerold verpakt, zodat deze gemakkelijk kunnen worden vervoerd. Omdat ze opgerold zijn, kan het 3-5 dagen duren voordat het matras zijn originele vorm weer heeft aangenomen, nadat het is uitgepakt.

Het matras kan vrij snel na het uitpakken gebruikt worden. Het schuim en de tijk hebben mogelijk een vreemde geur vanwege de verpakkingsmethode. Deze geur moet redelijk snel na het gebruik van het matras verdwenen zijn. De geur zal eerder verdwijnen door het matras te luchten, stofzuigen en lucht uit het matras drukken.

 

ONTVANG €5 KORTING OP JE VOLGENDE WINKELAANKOOP*

Visa Mastercard