Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Super Week | Tot 70% korting op o.a. topmatrassen, fauteuils, loungemeubelen en sierkussens

Polyrattan tuinmeubelen

Zo maak je je polyrotan tuinmeubelen schoon

Datum:

Categorie: Tuin

Tags: Tuinmeubelen, Tuinassortiment

Tuinmeubelen van rotan of polyrotan, een kunstmatig product dat lijkt op rotan, zijn een verstandige keuze wanneer je geen fan bent van schoonmaken en je juist onderhoudsvrije tuinmeubelen wilt. Maar beide soorten rotan bieden nog meer voordelen. 

Waar polyrotan gemaakt is van synthetische vezels, is rotan vervaardigd uit natuurlijke materialen, afkomstig van tropische bomen en planten. Zowel de kunstmatige als de natuurlijke rotan voegen een lichte en luchtige bijdrage aan de meubelen. Het materiaal rotan kenmerkt zich door zijn sterke en flexibiliteit. Het materiaal is uiterst geschikt voor kamers en ruimtes met schommelde temperaturen en vochtigheid. Ze zijn allebei duurzaam, mooi en geen twee meubels zien er exact hetzelfde uit. Verder zijn de materialen ook betaalbaar, licht en praktisch.


Beide soorten rotan zijn bestand tegen dagelijks gebruik. Ze zijn zo duurzaam dat ze bestand zijn tegen zowel hitte als kou en tegen de dagelijkse slijtage. Rotan past naadloos in elk setting op je terras of balkon. Het is ook de perfecte aanvulling wanneer je extra stoelen nodig hebt bij je huidige tuinset. 

Meubelhoezen 

Rotan is wel degelijk een sterk materiaal, maar pas wel op met veel zonlicht. Rotan kan dan verbleken en kwetsbaar worden. Rotanmeubels zijn licht van gewicht, dus je kunt ze gemakkelijk opbergen of onder een afdak plaatsen als je ze niet gebruikt. Indien de meubelen toch een beetje vies worden, kun je de meubelen eenvoudig schoon maken.


Het volstaat om één of twee keer per jaar de tuinmeubelen even schoon te maken. Als je je tuinmeubelen extra goed wil beschermen, kun je ook tuinmeubelhoezen overwegen. De hoezen beschermen de meubelen extra tegen slijtage.

Hoe maak je je tuinmeubelen weer mooi schoon?

Met natuurlijke rotan moet je iets voorzichtiger zijn dan met de kunstmatige versie. Maak eerst het grove vuil, zoals modder of mos, los door het te verwijderen met een harde borstel. Wrijf zachtjes zodat je het oppervlak niet beschadigt, maar zorg er wel voor dat je alle hoekjes goed schoonmaakt. Gebruik eventueel een oude tandenborstel voor de plekken waar je moeilijk bij kunt. Doordrenk een spons of een doek in een emmer met zeep en maak hiermee de meubelen goed schoon. Herhaal dit met schoon water en droog de meubelen daarna goed af met een doek.


Het proces is ongeveer hetzelfde voor polyrotan, maar je hoeft minder voorzichtig te zijn met het gebruik van water. Je kunt water met zeep gebruiken om de meubelen schoon te maken. Je kunt dit eventueel met een tuinslang doen (let op: gebruik GEEN hogedrukreiniger, dit zal je tuinmeubelen alleen maar beschadigen). Daarna kun je de tuinmeubelen laten drogen in de zon. Je tuinmeubelen zijn weer klaar voor de aankomende zomermaanden!