Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Meubelweek | 20-60% korting op alle indoor meubelen

Waar kun je het beste jouw terras aanleggen

Wat is de beste plek voor het plaatsen van je terras?

Datum:

Categorie: Tuin

Tags: Tuin, Terras, Tuininspiratie

Langzaamaan doet de lente weer zijn intrede. Hoewel het soms nog aardig koud is, hebben we toch al kunnen genieten van een aantal heerlijke lentedagen. En wanneer we dan genieten van het zonnetje op onze snoet gaan we in ons hoofd al nadenken over wat we kunnen aanpakken in onze tuin. Misschien ben je wel van plan om een mooi terras aan te leggen, maar ben je er nog niet helemaal uit wat nu de beste plek is in je tuin. In dit blog voorzien we je van handige tips om te bepalen wat de beste plek is voor jouw zomerterras.

 

Een terras op het zuiden – een populaire keuze

De meest populaire keuze is om een terras aan te leggen op het zuiden. Op zonnige dagen zal je terras dan voor het grootste deel van de dag voorzien zijn van zon. Deze opstelling is ideaal voor iedereen die ervan geniet om in de middag en begin van de avond samen met vrienden en familie in de zon te zitten.

Een nadeel van een terras op het zuiden is dat ’s morgens ontbijten op je terras vaak wat frisjes is, omdat op dit tijdstip de zon nog niet de kans heeft gehad om het terras op te warmen. Waar je ook rekening mee moet houden is dat wanneer het kwik boven de 28 graden stijgt het ook ontzettend heet kan worden op je terras en het in hoogzomer soms bijna onmogelijk is om op je terras te zitten. Maar dit is natuurlijk prima op te lossen door een parasol te gebruiken om je te beschermen tegen de volle zon.

 

Een terras op het oosten – perfect voor vroege vogels

Wil jij graag vroeg in de ochtend al genieten van de eerste zonnestralen? Dan is een terras op het oosten de oplossing voor jou. De zon komt op in het oosten, dus wanneer je jouw terras op het oosten hebt liggen zul je in de ochtend kunnen genieten van de zon en je opladen voor een drukke werkdag.

 

Een terras op het noorden – een relaxte oase

Vind je het veel te warm in de zon en zit je liever in de schaduw? Een terras op het noorden is ideaal voor hete zomerse dagen. Omliggende bomen en huizen zullen je voorzien van flinke schaduw. Op deze manier is een terras op het noorden een ideale plek om lekker te relaxen tijdens een warme zomerdag.

 

Een terras op het westen – lekker uitwaaien

Of je jouw terras nu gebruikt in de ochtend, begin van de middag of in de avond zul je bij een terras op het westen rekening moeten houden met de wind. Los van het feit dat het aan deze kant vaak wat kouder is, is er meestal ook meer wind. En geloof ons, een etentje in de wind is vaak niet echt een groot succes. Helemaal niet als je constant achter allerlei rondvliegende tuinaccessoires, servies of servetten aan moet rennen.

 

De wind vanuit het westen is vaak wat sterker en gaat gepaard met sterke windvlagen. Misschien kun je jouw terras een beetje verplaatsen zodat je huis ietwat bescherming biedt tegen de wind. Een populair alternatief voor een terras op het westen is een terras op het zuidwesten, waardoor je niet in de volle wind uit het westen zit.

 

Weet je zeker dat je jouw terras mag aanleggen?

Voordat je jouw nieuwe terras gaat aanleggen is het verstandig om eerst te controleren of je hier geen vergunning voor moet hebben. Hoewel dit soms een moeizame taak kan zijn, is het de moeite waard om achteraf niet voor verrassingen te komen staan of in het ergste geval je terras weer moet afbreken!