Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Meubelweek | 20-60% korting op alle indoor meubelen

 Tips voor het inrichten van je balkon

Tips voor het inrichten van je balkon

Datum:

Categorie: Tuin, Inspiratie

Tags: Tuinmeubelen, Tuinaccessoires, Balkon, Outdoor

Als je in een appartement woont is het fijn om een balkon te hebben. Het balkon of terras is jouw vrije ruimte in de lente en de zomer. Maar veel balkons zijn beperkt van omvang, waardoor het goed inrichten van deze oase heel belangrijk is om er een fijne plek van te maken. 

Maak gebruik van de ruimte

Als je je balkon gaat inrichten, kun je het best gebruik maken van de gehele ruimte. Je kunt er gemakkelijk een gezellige plek van maken. Met de juiste kennis en wat geld kun je je eigen oase creëren om lekker in te zitten en relaxen. 

Als je balkon groot genoeg is om op te dineren, dan kun je een (bistro)setje kopen met een kleine tafel en twee stoelen. Als ze inklapbaar zijn, scheelt dat weer ruimte als je ze niet gebruikt. De sets zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. 

Mocht je ook zon op je balkon krijgen, dan kan een parasol uitkomst bieden. Een parasol is functioneel en mooi. Het biedt schaduw en parasols zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren waardoor je balkon direct sfeer krijgt. Zeker lichte pastel kleuren passen bij de Scandinavische stijl en zijn een trend in huisdecoratie. Bovendien passen deze tinten vaak goed bij de betonkleur van veel balkons. 

Groene oase

Een andere populaire trend is het creëren van een natuurlijke sfeer op je balkon. Potten met planten brengen snel en gemakkelijk wat  natuur op je balkon. Je kunt kiezen voor hangpotten aan je plafond of aan de rand van je balkon. Planten aan het plafond besparen je weer ruimte op de grond. Het staat ook mooi om verschillende planten in verschillende afmetingen op diverse niveaus te plaatsen. 

Benadruk jouw stijl met mooie moderne solarlampen van rustiek aardewerk dat past bij zowel de Scandinavische stijl als de mooie natuurlijke sfeer op het balkon. Solarlampen geven een fijne sfeerverlichting zodra het donker wordt. En je kunt ze gemakkelijk combineren met kaarsen in lantaarns in verschillende groottes voor op de vloer of op tafel.