Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Shop de mooiste meubelen met 20-50% korting tijdens de Meubelweek

Bekijk alle aanbiedingen
Start van de lente

Start van de lente

Datum:

Categorie: Seizoen, Inspiratie, Slapen, Woonkamer

Tags: Lente

Op 20 maart is het ein-de-lijk zover! Dan begint officieel de lente en kunnen we met z’n allen weer uitkijken naar zonnige dagen, dartelende lammetjes in de wei, uitlopende planten en een gevoel van geluk! Vanaf het moment dat de feestdagen voorbij zijn en ik de laatste bierrestjes uit mijn carnavalspak heb gewrongen, kijk ik uit naar de start van de lente. En ik denk met mij de rest van Nederland :)

Voor mij gaat het begin van de lente altijd gepaard met een paar bezigheden die ieder jaar terugkomen. Met andere woorden, het begint gewoon te kriebelen, je handen beginnen te jeuken en er is geen houden meer aan. Heb jij ook last van deze lente kriebels en wil je net als ik dit heerlijke seizoen goed beginnen? Dan komen onderstaande activiteiten jou vast bekend voor. 

De grote voorjaarsschoonmaak

Ja hoor, daar is ie, het bekende fenomeen voorjaarsschoonmaak. Welbekend bij menig dame (en wellicht ook heer) en bijna onvermijdelijk. Zodra de dagen weer langer worden en de zonnestralen naar binnen vallen, zie je alle stofjes beter dwarrelen en zien die ramen er ineens toch behoorlijk vies uit! Tijd voor een driftige schoonmaakbeurt in huis dus. Ik begin dan ook meestal met de ramen, mest de kasten uit, geef al het sanitair een grote beurt en eindig uiteindelijk in de slaapkamer. Want ja, ook die moet af en toe eens flink onder handen worden genomen. En dan bedoel ik niet alleen het bed verschonen en een beetje stofzuigen, maar ook je gordijnen, dekbed en, indien mogelijk, je kussenhoes wassen, je kledingkast uitmesten en oude kleding weggooien (lees hier alle tips van Marloes over het opruimen van je kledingkast). 

Misschien kom je wel tot de conclusie dat je toe bent aan een ander dekbed, omdat de huidige oud en versleten is of wellicht te warm voor de zomer. Bijvoorbeeld het GALDEBERGET 4 seizoenendekbed is uitermate geschikt voor de warme zomernachten, maar geeft ook warmte tijdens de koude wintermaanden. Bijkomende voordeel is dat je dit dekbed ook lekker op 60 graden kunt wassen. 

Ben je al in het bezit van een goed zomerdekbed en ga je tijdens de voorjaarsschoonmaak je winterdekbed opbergen? Maak dan gebruik van een handige opbergbox, zoals die in onze SMARTSTORE serie. Deze opbergboxen kun je afsluiten en hebben verschillende afmetingen, waardoor je ze ook onder je bed kunt bewaren. Handig! 

Gaat jouw voorkeur in het voorjaar ook uit naar wat frissere kleurtjes in de slaapkamer? Geef je slaapkamer dan een snelle update met een nieuw dekbedovertrekset. Persoonlijk word ik heel blij van de sets ATLA en VILMA

 

Woonkamer updaten

Ook de woonkamer moet er aan geloven, wanneer de lente aanbreekt. Nu vind ik het zonde om meteen allemaal nieuwe meubels te kopen en daarom stort ik me liever op nieuwe accessoires. Dat is wat makkelijker te regelen en vriendelijker voor de portemonnee.

Ben je benieuwd naar alle woontrends voor 2016? Marloes heeft in haar blog hier al wat meer over verteld.

Ik ben zelf gek op kleur in huis en probeer met vrolijke sierkussentjes of mooie kaarsen altijd een goede sfeer te creëren. Vooral de HARSYRA en BREIULL sierkussens vind ik prachtig! In combinatie met het mintgroene GULAKS plaid staan ze goed op mijn grijze bank. Wat ik zelf ook wel leuk vind, is een grote lantaarn of windlicht. Het voordeel hiervan is dat je deze zowel binnen als buiten kunt gebruiken en er vaak meerdere kaarsen in kunt plaatsen. Wat dacht je van de BERINGSLO lantaarn? 

 

Vrolijke plantjes halen voor in de tuin of op het balkon

Helaas heb ik geen tuin tot mijn beschikking, maar op een balkon een botanische sfeer creëren gaat ook prima. Omdat er in de winter weinig planten buiten staan, heb ik bij de eerste zonnestralen wel echt zin om het balkon op te vrolijken met nieuwe plantjes. Dus zodra ik zeker weet dat er geen nachtvorst meer komt, vlieg ik naar het tuincentrum om allerlei leuke plantjes te halen.

Gezien het feit dat ik in een appartement woon en alleen een balkon tot mijn beschikking heb, koop ik met regelmaat nieuwe bloempotten. Bloempotten gemaakt van petan of kunststof vind ik zelf toch altijd wel heel makkelijk en onderhoudsvriendelijk. Vooral de HVEPS bloempot is erg handig, omdat je hier, vanwege de grootte, meerdere plantjes in kunt zetten en kunt variëren. Ook de strakke en trendy BLOMMOR bloempotten zijn erg leuk en passen op ieder balkon of in iedere (klein) tuin.

 

Ik wens je een fijne lente toe!