Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Super Week | Tot 70% korting op o.a. topmatrassen, fauteuils, loungemeubelen en sierkussens

Lekker warm ingepakt op Sinterklaas wachten.

Lekker warm ingepakt op Sinterklaas wachten.

Datum:

Categorie: Seizoen

Tags: Sinterklaas

´Zie ginds komt de Stoomboot uit Spanje al aan…´ Dit welbekende kinderliedje mogen we inmiddels weer gaan zingen, want Sinterklaas is, als het goed is, al onderweg naar Nederland. Op zaterdag 14 november zal de goedheiligman in ons landje neerstrijken, en dit jaar komt hij als eerste aan in Meppel.

Om eerlijk te zijn, ik had dit blog al een tijdje voorbereid. Ook ik verheug me namelijk nog steeds op de intocht van Sinterklaas, omdat die intocht voor mij de officiële aftrap van de feestdagen betekent. En van de winter, doorgaans.

Zo niet dit jaar.

Ik kan me de intochten van vroeger nog goed herinneren. Dik ingepakt stond ik met mijn vader of moeder, broertje en zusje uren te wachten totdat Sinterklaas eindelijk zijn intrede deed. In Groningen (waar ik vandaan kom) leverde dat een heel spektakel door te grachten op, waarna Sinterklaas met zijn hele gevolg van de boot stapte, om met zijn trouwe schimmel Americo de ronde door te stad af te maken. Ik vond het ge-wel-dig. Al die vrolijke mensen, de feeststemming, de spanning of Sinterklaas mijn ondeugendheid van dat jaar wel een beetje door de vingers zou zien: alles zorgde ervoor dat ik de snijdende kou vergat tijdens het wachten.

En daar zit nu het probleem: waar is die kou?

Vroeger (sprak oma) was de Sinterklaasintocht niet compleet zonder het dragen van dubbele wanten. Waarom ik dat nog weet? Omdat het behoorlijk lastig pepernoten vangen is met bevroren vingers. Omdat ik op en neer stond te hopsen van de spanning, maar ook om mijn ijspegels van tenen warm te houden. Ik kan me niet anders herinneren dan dat het ont-zet-tend koud was tijdens de intochten. Dus toen ik een Sinterklaas onderwerp voor dit blog moest bedenken was de keuze voor mij snel gemaakt: ´hoe zit ik er warmpjes bij voor de Sinterklaasintocht?´

Nou, ik geloof niet dat u mijn advies daarvoor nodig heeft. Met een gemiddelde temperatuur van 12 graden moet dat prima gaan lukken, ook zonder heftige voorbereiding. Geen aftrap van de winter, geen dubbele wanten nodig. Dus daar ging mijn insteek voor dit blog. En dat terwijl we zo'n ontzettend leuke collectie winterartikelen hebben! Zonde. Maar eerlijk is eerlijk: met deze aangename temperatuur is het buiten nog heerlijk vertoeven én het scheelt een heleboel inpakwerk.

Qua mutsen en sjaals dan hè? Want met de intocht van Sinterklaas is ook het schoenzet seizoen van start gegaan. En dat betekent: cadeautjes! Een chocoladeletter, klein knuffeltje, zak pepernoten, allemaal voorbeelden van leuke kleine schoencadeautjes. En wat dacht je van Sinterklaasavond? Er zal nog heel wat ingepakt worden voor 5 december. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk cadeautje voor (klein)zoon of (klein)dochter: onze Frozen en Voetbal sierkussentjes zijn dit jaar een grote hit.

Maar eerst wens ik iedereen die naar de intocht gaat kijken heel erg veel plezier. Ben je toch wel erg benieuwd naar onze wintercollectie vol leuke sjaals en mutsen? Je vindt hem hier.