Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
JYSK viert z'n 37 jarige verjaardag!

JYSK viert z'n 37 jarige verjaardag!

Datum:

Categorie: Over JYSK

Tags: Over JYSK, Verjaardag

37 jaar geleden, in 1979 opende Larsen de eerste JYSK winkel in Aarhus, de op een na grootste stad in Denemarken. Daar is het verhaal van de bekende Scandinavische winkelketen JYSK begonnen. Inmiddels zijn we 37 jaar verder en hebben we winkels in meer dan 41 landen. Niet alleen in Europa maar ook daarbuiten. Dat moet gevierd worden! De hele maand april kun je daarom deelnemen aan de JYSK verjaardag winactie en kans maken op €1000,- shoptegoed! Daarvoor moet je iedere dag een vraag beantwoorden over JYSK. Om je kennis over dit bedrijf wat bij te spijkeren geven we hier antwoord op 3 vragen die je misschien altijd al eens hebt willen stellen. 

In welke landen is JYSK gevestigd?

De JYSK-groep telt wereldwijd ongeveer 2.300 vestigingen in de volgende 41 landen: Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Nederland, Slowakije, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, IJsland, Canada, Groenland, de Faeröer, Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne, Kosovo, Bulgarije, Kazachstan, Roemenië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Slovenië, Macedonië, Kroatië, Italië, Spanje, Bosnië-Herzegovina, China, Servië, Armenië, Indonesië, Montenegro, Griekenland, Singapore, Albanië en Vietnam.                        

JYSK 37 jaar verjaardag

Waar komt de naam 'JYSK' vandaan?

Het woord "JYSK" is altijd onderdeel geweest van de bedrijfsnaam, en dat was geen toeval. In het Deens verwijst "JYSK" naar alles wat of – net als Lars Larsen zelf – iedereen die afkomstig is van het schiereiland Jutland. Het woord wordt vaak geassocieerd met bescheidenheid, degelijkheid en eerlijkheid – drie waarden die Larsen zelf hoog in het vaandel voert. Veel Nederlanders moesten even wennen aan deze vreemde Scandinavische naam. Hoe spreek je deze in hemelsnaam uit? Officieel wordt `JYSK` niet als ’jisk’ uitgesproken maar meer als `jusk`.

Welke vogel staat er afgebeeld in het logo van JYSK?

Bij onze klantenservice krijgen we regelmatig de vraag of we wat informatie willen verstrekken over JYSK voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of werkstuk. Een vraag die dan vrijwel altijd wordt gesteld is: ’welk dier is te zien in het logo van jullie bedrijf?’. We hebben al verschillende opties gehoord; van een eend tot pinguïn. Maar het is toch echt een gans! Deze gans staat symbool voor de ganzendons die in dekbedden en kussens zit.