Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Hoe zorg je ervoor dat jouw huis 'provence'ademt?

Hoe zorg je ervoor dat jouw huis ‘Provence’ ademt?

Datum:

Categorie: Inspiratie

Tags: Sierkussens, Accessoires, Woonkamer

De Franse huis- en inrichtingsstijl vind je allang niet meer alleen in Frankrijk, deze heeft de grenzen van haar oorsprong allang overschreden. De Provençaalse stijl is zeer populair in verschillende delen van de wereld. En begrijpelijk, wie wil dat nu niet, iedere dag het gevoel van vakantie.

 

De basis zijn heldere kleuren - wit, crème en grijs. Om de juiste sfeer te creëren zijn rustieke houten meubels in het wit de beste keuze, maar je kan ook klassieke meubels van natuurlijk hout gebruiken. Het meubilair kan worden gepatineerd. Dit is een verfmethode waardoor de verflaag wat ouder en meer versleten oogt. Bij deze stijl hoort een mooie houten of stenen vloer.

 Provence

Kast ASAA, sierkussen LUND, plaid VANDMYNTE, plaid MARGERITT, houten kandelaar HELGI, sierkussen KORNVALMUE en sierkussen KORNVALMUE offwithe    

Om de ‘Provence sfeer’ in huis te halen zonder een grote verbouwing kan ook door het gebruik van de juiste accessoires. Richt je op een aantal key-items die bijdragen aan het creëren van deze Franse sfeer. Bij het kiezen van een kleur, ga voor lichte tinten - wederom wit, crème, mauve of zachte pastelkleuren. Het materiaal is voornamelijk hout, maar ook riet en keramiek kunnen gebruikt worden. En vergeet natuurlijk de overheersende bloemenpatronen niet. In het bijzonder lavendel, typisch voor deze regio van Frankrijk. Met deze accessoires in de stijl van de Provence creëer je deze look in één oogopslag – je kunt de sfeer van het Franse platteland te voelen.