Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Meubelweek | 20-60% korting op alle indoor meubelen

Haal Disney-prinsessen of Minions in huis met de leukste overtreksets

Datum:

Categorie: Slapen, Inspiratie

Tags: Kinderen, Cadeau

Ik kan me hem nog goed herinneren: mijn ballerina dekbedovertrekset. Hij was alles waar een klein dansmeisje blij van wordt. Lichtroze, met een patroon van lila linten en in het midden een prachtige ballerina in een perfect uitgevoerde arabesque. Op het kussen stonden spitzen. In mijn ogen bestond er op de hele wereld niks mooiers, hij was perfect.

Op mijn zesde was deze overtrekset dé eyecatcher van mijn slaapkamer. Hij was mijn grote trots en nooit, maar dan ook NOOIT zou ik ooit een andere overtrekset willen. Twee jaar later lag er een overtrekset met paarden. Die paste namelijk iets beter bij alle 182 paardenposters die ik eigenhandig uit de Penny had gehaald en met meters plakband onregelmatig op de muur had gestickerd. Dit keer was het serieus: de overtrekset met paarden was here to stay.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze set het inderdaad iets langer uitgehouden heeft: 3 jaar om precies te zijn. Daarna maakte hij plaats voor de Spice Girls, want ik was inmiddels een hele coole tiener en daar hoorde uiteraard een cool dekbedovertrek bij. Weer 3 jaar later gingen de Kruidenmeisjes uit elkaar en werd mijn laatste kinderovertrekset ingeruild voor een roze-rood geblokt exemplaar. Geen ballerina´s, paarden of popartiesten meer, maar een ´volwassen´ set zonder plaatjes of linten. Het kindertijdperk was officieel afgesloten.

Ik kan met mijn hand op mijn hart zeggen: ik ben inmiddels heel wat overtreksets verder maar ik ben nog nooit zo blij geweest als met mijn allereerste ballerina set. De paarden kwamen in de buurt, en ook de Spice Girls vond ik ´ontzettend vet´, maar die ballerina zal ik altijd onthouden. Ik kon (voor mijn gevoel) urenlang naar die ballerina staren en dromen over hoe ik later ook zo´n perfecte arabesque uit zou kunnen voeren. Dat laatste is helaas nooit gelukt (mijn balletambities bleken niet zo diep te zitten toen de paarden in beeld kwamen) maar alleen al het erover dagdromen was fantastisch.

Waarom vertel ik dit? Omdat ik nog heel goed weet hoe ontzettend blij ik als kind was met een nieuwe overtrekset. Een nieuwe set voelde aan als een hele nieuwe slaapkamer, en man wat vond ik dat tof. Dus is jouw kleintje, nichtje, neefje of kleinkind binnenkort jarig? Mijn cadeautip: een nieuwe overtrekset. We hebben diverse leuke sets in ons assortiment. Ben je op zoek naar iets voor een kleine Disney-prinses, is jouw kleine gek op die leuke gele Minions of is je tienerdochter he-le-maal fan van One Direction? We got you covered. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Kinder dekbedovertreksets

En voor wie zich afvraagt hoe het met mijn ballerina set is afgelopen: heel erg goed! Mijn moeder heeft hem bewaard en heel soms, wanneer ik in mijn ouderlijk huis blijf logeren, kan ik er nog even onder slapen. En om eerlijk te zijn: ik vind hem echt nog net zo mooi als vroeger…