Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Tot 60% korting op heel veel slaapartikelen tijdens de Slaapweek 

Bekijk alle aanbiedingen
DIY: creatief met koper

DIY: creatief met koper

Datum:

Categorie: Inspiratie, Woonkamer

Tags: Koper

Koper is al een tijdje een trending kleur in interieurland. You love it or you hate it, maar dat het de hotste kleur van 2015 is kunnen we niet meer ontkennen. Met de herfst in aantocht mogen de frisse zomertinten in mijn woonkamer weer plaats maken voor wat warmere kleuren, dus ik vond dat ik een perfect excuus had gevonden om eens met koper te gaan experimenteren.

Helaas dacht mijn portemonnee hier niet hetzelfde over. Vers terug van drie weken zomervakantie kleurde mijn spaarrekening ook steeds warmer, dus een compleet nieuwe inrichting aanschaffen zat er even niet in. In gedachten hing ik mijn prachtige nieuwe herfstlook al aan de wilgen, totdat ik op internet een fantastische oplossing tegenkwam: koperspray! Bruikbaar op hout, metaal, aardewerk, papier, karton en (met een beetje inspanning) glas. Mijn dag kon niet meer stuk. Doei lege portemonnee en hallo zelfgemaakte accessoires!

Afgelopen zondag was het zover. Na een rondje woonboulevard, een uurtje snuffelen op zolder en een tripje naar de Praxis was ik er helemaal klaar voor: tijd voor een middagje Do It Yourselven. Met mijn koperspray (€5,95 voor 150 ml bij de Praxis) in de aanslag ging ik de uitverkoren accessoires te lijf. In totaal ben ik er twee uurtjes druk mee geweest, en om eerlijk te zijn: niet ontevreden over het resultaat. Al zeg ik het zelf. De koperkleurige selectie heb ik in mijn woonkamer aangevuld met reeds aanwezige accessoires en wat leuke home deco spulletjes van JYSK (uiteraard). Al met al vind ik het een mooi warm geheel geworden en ik denk dat ik deze look voorlopig zo houd.

DIY: Koper

Wil je thuis ook aan de slag met je eigen DIY project? Scroll dan door onderstaande foto´s heen voor tips & inspiratie.

TIP 1

Wanneer je oude accessoires over gaat spuiten, kies dan voor effen accessoires, tenzij je wilt dat de tekening door het koper heen komt. Zo is een effen fles (die ik nu gebruikt hebt) geschikter om over te spuiten dan bijvoorbeeld onderstaande fles met tekst erop. Deze tekst zal je namelijk in reliëf door de verf heen zien.

TIP 2

Het spuitwerk zelf kan je het beste buiten doen. Zoals je ziet komt er een behoorlijke nevel van de spuitbus af en je wil natuurlijk niet het risico lopen dat dit op je vloer of (witte) muren terecht komt. Door je accessoires op krantenpapier neer te zetten houd je ook je tuintegels schoon. Laat de accessoires na het spuiten minstens anderhalf uur drogen.

DIY: Koper

TIP 3

Wanneer je voor een nieuwe kleur in je interieur kiest, maak dan eventueel gebruik van kleurenkaarten of een kleurenpalet om te kijken welke kleuren goed met elkaar matchen. Zo kan je voor contrasterende kleuren kiezen, of juist voor heel veel tinten uit hetzelfde kleurenpalet, zoals ik op onderstaand kaarsenplateau heb gedaan. Oud- en lichtroze tinten matchen namelijk goed met deze koperen kleur. Kaarsen GERLEF en TYGE vind je in je dichtstbijzijnde JYSK winkel, net als sierkussens SKOVSTJERNE en plaid LOTUS.    

DIY: Koper

TIP 4

Experimenteer! Ik had van tevoren geen idee of dit project leuk uit zou pakken of dat het gigantisch zou mislukken. Maar dat maakt niet uit! De meest maffe experimenten leveren vaak de leukste resultaten op. Zo had ik zelf niet veel hoop voor de lelijke witte prullenmand, maar als koperen tijdschriftenbak krijg hij ineens een heel nieuw leven. Hetzelfde geldt voor het sleutelbakje: dit was hiervoor een stukje overgebleven servies uit mijn studententijd.

DIY: Koper    

Vinden jullie dit leuk en willen jullie vaker een DIY blog zien? Like of reageer dan hieronder, en wie weet start ik binnenkort weer een nieuw ´Doe Het Zelf´ project!