Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Meubelweek | 20-60% korting op alle indoor meubelen

Black Friday staat gelijk aan fantastische aanbiedingen

Black Friday staat gelijk aan fantastische aanbiedingen

Datum:

Categorie: Seizoen, Over JYSK

Tags: Aanbieding

Wat is Black Friday eigenlijk? Kort gezegd: Black Friday is dé dag waarop winkels hun deuren openen en voor hun klanten klaar staan met fantastische aanbiedingen. Van oorsprong komt Black Friday uit Amerika, maar ook in Nederland wordt deze dag steeds populairder. Hij staat symbool voor de aftrap van onze kerstinkopen en is in de VS vooral bekend vanwege immense drukte. Tijd voor een beetje achtergrondinformatie! 

Zoals al eerder gezegd komt Black Friday van oorsprong uit de VS. Black Friday wordt altijd op de 4e vrijdag in November gehouden, de dag na Thankgiving. Voor veel Amerikanen is deze vrijdag de laatste officiële vrije dag voor de kerstdagen. Daarom worden er op deze dag vaak grote kerstparades georganiseerd, en is het voor veel mensen dé dag in het jaar om te starten met het doen van hun kerstinkopen. Daar spelen winkels en warenhuizen handig op in, door op deze dag hun klanten te overladen met waanzinnige aanbiedingen. Als consument kan je veel geld besparen door op Black Friday te gaan shoppen, alleen moet je dan wel een beetje tegen drukte kunnen… 

Waarom heet deze dag Black Friday?

Deze naam is bedacht door de Amerikanen. In eerste instantie klinkt ‘Black Friday’ niet heel positief, het doet een beetje denken aan de uitspraak ‘het was een zwarte dag in de geschiedenis’. Niets is echter minder waar! Deze benaming vindt zijn oorsprong in Philadelphia en refereert aan de enorme mensenmassa’s, rijen en files die ontstonden doordat iedereen de straat op ging om van alle fantastische aanbiedingen te profiteren. Ook staat Black Friday symbool voor ‘zwarte cijfers’, aangezien veel winkels tijdens deze dag zo’n grote omzet behalen dat ze het jaar in zwarte cijfers afsluiten, in plaats van in het rood. Black Friday is dus dé dag waar winkeliers zich al maandenlang op voorbereiden. 

Inmiddels begint deze traditie zich ook naar Nederland uit te breiden. Wij vieren dan wel geen Thanksgiving, maar ook Nederlanders houden wel van een goede aanbieding. Wij doen dus vrolijk mee op de 4e vrijdag in November.

Black Friday online

De meeste mensen kennen Black Friday uit het nieuws, vanwege de ontzettend grote drukte en lange rijen in winkels. Wie niet van wachten houdt, kan tijdens Black Friday maar beter binnen blijven. Om lekker online te shoppen! Online Black Friday shopping wordt steeds populairder, vooral nu steeds meer winkels hun fantastische aanbiedingen niet alleen maar in de winkel laten gelden, maar ook in hun online shop! Wij snappen het wel: in plaats van jezelf met gevaar voor eigen leven in de mensenmassa’s storten, kan je nu heel gemakkelijk je kerstinkopen doen vanuit je luie stoel, en toch van dezelfde aanbiedingen profiteren. Ook bij JYSK shop je heel gemakkelijk alle Black Friday aankopen online, vanuit je eigen huiskamer. Ideaal! 

Black Friday wordt steeds groter

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt: bij JYSK gelden de Black Friday aanbiedingen niet alleen op vrijdag 25 november, maar de hele week. Van maandag 21 t/m zondag 27 november profiteer je van onze fantastische Black Friday aanbiedingen. Zo weten we zeker dat onze klanten niet per ongeluk een goede deal missen.

Benieuwd naar al onze Black Friday aanbiedingen? Je vindt ze hier.