Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement

6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement

Datum:

Categorie: Inspiratie, Woonkamer

Tags: Kleine ruimtes, Appartement, Inrichten

Houdt je ogen voor de gek door de kamer groter te laten lijken dan hij daadwerkelijk is. In deze blog geven we je 6 simpele ideeën over hoe je een klein appartement kan inrichten.

Idee 1: Plaats een spiegel tegenover je raam

Spiegels worden vaak gebruikt in kleine ruimtes om je het gevoel te geven dat de kamer groter is dan hij is – de beste tip is om je spiegel tegenover je raam te plaatsen. Het licht dat door het raam komt wordt gereflecteerd in de spiegel, zo lijkt het net of je nog een raam hebt. 

Idee 2: Plaats een spiegel achter een lamp

Nog een tip als je gaat inrichten: plaats een spiegel achter een lamp of andere lichtbron. Het licht van de lamp wordt weerkaatst en daardoor oogt de kamer ruimer. Je kunt zowel een hanglamp als een bureaulamp gebruiken bij deze tip.


Bekijk hier ons assortiment spiegels

Idee 3: Kies meubels met een dubbele functie

Je wilt natuurlijk het meeste uit jouw ruimte halen – daarom kan je gaan nadenken over meubelen met meer dan één functie te gebruiken. Een slaapbank is een van de beste voorbeelden van een meubelstuk dat meer dan een functie heeft.

 


Nog zo’n voorbeeld is een hocker; die kun je gebruiken voor opslag van spullen en als extra zitplaats als je gasten hebt. Je kan hem natuurlijk ook gebruiken om je voeten op te leggen na een lange dag.

 

Idee 4: Kies meubels met een lichte uitstraling

Als je meubels moet kiezen voor een klein appartement, ga dan voor een design met een lichte uitstraling. Het gaat er niet om of het meubelstuk zwaar is of niet, het gaat er om hoe zwaar het lijkt. Vaak is het een goed idee om lichte kleuren of materialen te gebruiken, maar als een meubelstuk donkergekleurd of gemaakt is van donker hout hoef je deze niet direct te vermijden. Als het meubelstuk een lichte en luchtige uitstraling heeft dan past het prima in een kleine kamer of appartement. Hier zijn wat voorbeelden van meubels met een lichte uitstraling:

 

Idee 5: Gebruik niet te veel verschillende kleuren en materialen

Om van een kleine kamer een rustige en mooie kamer te maken is het aan te raden om niet te veel verschillende kleuren en materialen te gebruiken. Kies dezelfde kleuren of kleurvariaties voor de meubelen. In de slaapkamer hieronder hebben we gekozen voor grijs in zowel de gordijnen als het bedframe, kussens en dekbedovertrek. Daarnaast hebben we hetzelfde patroon in de kussens en het dekbedovertrek gebruikt.

 

 

 

Idee 6: Creëer kleine ruimtes

Denk na over de verschillende dingen die je doet in je appartement – bijvoorbeeld slapen, eten, relaxen, tv kijken of werk. Wanneer je een overzicht hebt van de verschillende activiteiten kun je een ‘zone’ creëren voor de belangrijkste activiteiten. Gebruik een lang gordijn om de kamer te verdelen in kleinere ruimtes of plaats planten die de kamer opdelen.