Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
ILBRO schappen in de slaapkamer

5 tips om je slaapkamer netjes en georganiseerd te houden

Datum:

Categorie: Opbergen, Slapen

Door een gebrek aan opbergruimte gebruiken we al gauw onze slaapkamer als opslagplaats. Niet alleen voor extra dekbedden en kussens, maar ook voor kleren, boeken, tijdschriften, etc. Door gebruik te maken van deze tips kun je een opgeruimde slaapkamer met meer opbergruimte creëren, zonder dat dit ten koste gaat van je stijl en inrichting.  

1. Besteed 30 minuten per week aan het opruimen en organiseren van de slaapkamer

Ga elke week door je slaapkamer met een prullenbak of vuilniszak in je hand en doe alles weg wat je niet meer nodig hebt. Geen zorgen: je hoeft natuurlijk niets weg te gooien wat je niet weg wilt doen! Maak ook een “misschien” stapel voor alles waar je nog even over na wil denken. Tot slot, maak een stapel met spullen die niet in de slaapkamer thuishoren. Dit kunnen lege glazen of borden zijn, papierwerk of de barbies van je dochter. En vergeet niet om even onder je bed te kijken!

Naarmate je gewend raakt aan deze routine, zal het steeds minder tijd kosten. Zodra je klaar bent gooi je het afval weg en berg je de spullen van de “niet in de slaapkamer” stapel op waar het hoort.

2. Vergeet opbergruimte rondom het bed en ga voor opbergruimte in je bed

 

Deze C50 boxspring biedt een elegante oplossing met geïntegreerde opbergruimte voor bijvoorbeeld zomerdekbedden in de winter. Over het algemeen is het altijd handig om multifunctionele meubelen in huis te hebben.


Als je niet zonder opbergruimte rondom het bed kunt, is een wandplank een ideale vervanger voor een nachtkastje. Het neemt geen ruimte in op de vloer en je kunt spullen zoals boeken, brillen en telefoons opbergen.

 

3. Ga eens grondig door je kledingkast

Veel mensen bewaren hun kleding in de slaapkamer, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd in een grote garderobekast te zijn. Het JENNET kledingrek is ideaal om shirts, broeken en jurkjes aan op te hangen. De rest van je kleren kun je opbergen in een ladekast.

Besteed 2 minuten per dag aan het opruimen van je garderobe

Als je ook maar een beetje op mij lijkt, heb je altijd wel wat kleren die niet op de juiste plek belanden nadat je ze gedragen hebt. In plaats daarvan eindigen ze vaak in een stapel op de stoel, of zelfs op de grond. Door van onderstaande punten een gewoonte te maken, is dit makkelijk op te lossen:

  • Neem elke dag 2 minuten de tijd om je kleren op te hangen of op te vouwen en ze op de juiste plek te leggen.
  • Gooi vieze kleding direct in een (was)mand in plaats van op een stoel of op de grond.

Zoek om de 6 maanden je kleding uit  

Begin met één categorie van je kleding, zoals topjes of sokken. Kijk of de kledingstukken je nog passen en of je ze nog leuk vindt en draagt. Dit kan even duren, maar wanneer je hier klaar mee bent heb je een duidelijk overzicht.

Maak een stapel van spullen die je wilt houden en spullen die wegkunnen. Er zijn altijd punten waar je oude kleren in kunt leveren, zodat je er een ander blij mee kunt maken of zodat ze worden gerecycled.

Houd alles wat nog past en wat je vaak draagt. Als je een bepaalde broek al jaren niet meer hebt gedragen of als deze niet meer leuk staat, doe hem dan weg. Twijfel je over een kledingstuk? Vraag jezelf dan af of je deze vandaag of morgen aan zal trekken. Wanneer het antwoord 'nee' is, is de kans groot dat het je toch niet meer gaat dragen en kun je het beter weg doen. 

Dit kun je vervolgens ook doen met je schoenen, tassen, accessoires, etc.

4. Ga eens grondig door andere lades

Wanneer je klaar bent met al je kleding, kijk dan eens naar de rest van je spullen in de ladekast.

Maak ook hier drie stapels: Houden, doneren, weggooien. Zodra je een lade klaar hebt, kun je de spullen die je wil houden terugleggen en verdergaan met de volgende lade.

Gooi de items die wegkunnen bij het afval, verzamel alles wat je wilt doneren in een grote tas en breng een bezoekje aan een kringloopwinkel of inleverpunt.

Houd ook een laadje vrij voor spullen met emotionele waarde zoals oude liefdesbrieven of tekeningen. Als je toch nog meer opbergruimte nodig hebt, kun je meerdere ladekasten naast elkaar zetten.

 

5. Ruim alle oppervlakten op

Ga alle oppervlakken van je kastjes af en zorg ervoor deze leeg zijn. Probeer zo veel mogelijk spullen op te bergen. Alleen spullen met een functie, zoals nachtlampjes, en een paar decoratie items kunnen blijven staan. De rest – sieraden, make up, handcrème, gezichtsmaskers – stop je in kleine doosjes. Op deze manier creëer je een heerlijke, rustige uitstraling in de slaapkamer.