Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Meubelweek | 20-60% korting op alle indoor meubelen

2 leuke DIY projecten

2 leuke DIY projecten voor in de voorjaarsvakantie!

Datum:

Categorie: Seizoen, Inspiratie

Tags: DIY, Kledingrek, Hangende plant, Creatief

De voorjaarsvakantie staat voor de deur! In het zuiden van het land wordt er dan volop carnaval gevierd. Mensen uit het noorden (en de mensen die niet van carnaval houden) zullen zich op een andere manier moeten vermaken deze week. Voor velen zal dit geen probleem zijn, maar mocht je nou toch bang zijn dat de verveling toeslaat bekijk dan deze 2 leuke DIY projecten waarmee je aan de slag zou kunnen! Gezellig met je moeder, zus of vriendinnen ‘CreaBea-en’ tijdens te krokusvakantie.

DIY 1)    Zwevend kledingrek met leuke hangers

DIY Kledingrek

(Bron linker afbeelding: ariadneathome.nl, verkregen via https://nl.pinterest.com/pin/309833649340302211/)

Ja dit wil ik ook! Ik heb in ieder geval genoeg kleding om er aan op te hangen. Het lijkt ook moeilijker dan het is. Alles wat je nodig hebt is een grote tak of een stok, touw en twee plafondhaken (bedenk wel dat er nogal wat gewicht aan de stok komt te hangen, dus zorg ervoor dat je met goed en stevig matriaal werkt).
Je kan zelf kiezen welk formaat kledingrek het beste in jouw slaapkamer past. De tak of stok verf je in de gewenste kleur. Zelf vind ik wit erg mooi, dat is goed met alles te combineren, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen.

Kijk hoe lang het touw moet zijn zodat het kledingrek op de juiste hoogte hangt. Knoop het touw dan om de stok heen en hang het aan het plafond. Belangrijk voor de finishing touch; zorg voor mooie hangers! Ik heb zelf de koperkleurige kledinghanger AXELSSON, maar deze zwarte of witte draadhangers vind ik ook erg leuk voor dit project. Je zou ook nog houten kledinghangers kunnen kopen en deze zelf in een bijpassende kleur verven. Dit is ook leuk om te doen met kinderen. Koop wat verf en penselen en je kan aan de slag!

DIY 2)    Een hangplant

Hangende plant

Niet alleen kledingrekken hangen we aan het plafond, ook planten zien we steeds vaker ‘hangen’ (en dan bedoelen we niet dat je ze geen water hebt gegeven). Deze trend is al een tijdje gaande, dus misschien heb jij al een mooie variant in jouw huis hangen. Heb je dit nog niet, in dat geval: pay attention! Ik laat je hier zien hoe je deze hangende plantjes ook zelf kan maken.

Neem touw in een kleur die jij mooi vindt en knip daar 8 even lange stukken vanaf. Zorg ervoor dat ze de juiste lengte hebben, zodat je plant op de juiste hoogte komt te hangen. Tip: zorg voor wat extra speling van 10 á 20 cm. Knoop de uiteinden aan elkaar en maak vervolgens 4 setjes van 2. Knoop deze vervolgens weer aan elkaar. Zorg dat er ongeveer 5cm tussen de grote knoop en de kleine knopen zit. Knoop vervolgens weer één touwtje van de ene knoop met een touwtje uit de knoop rechts daarvan. Ga zo door tot dat er een netje ontstaat en klaar is je plantennet! Leuk voor in deze netjes zijn de plantjes HAAKON.

Hangnet plant

(Afbeelding verkregen via: https://nl.pinterest.com/pin/551057704385897351/)