Inspiratie voor de make-over van jouw slaapkamer

Jouw slaapkamer moet een plek zijn waar je volledig tot rust kunt komen. Als het rommelig, futloos of onpersoonlijk is, is het tijd voor een make-over.
Gelukkig is het niet moeilijk om jouw slaapkamer opnieuw te stylen. Of je nou een grote of kleine make-over nodig hebt, wij helpen je op weg.
Lees onze tips en tricks om jouw slaapkamer op een eenvoudige en persoonlijke manier nieuw leven in te blazen.

x
x

Creëer rust in de slaapkamer

In het dagelijks leven moet het kunnen om een overhemd ergens neer te gooien voordat je de deur uit gaat, maar algehele orde draagt bij aan een rustige sfeer in huis.
Als je moeite hebt om jouw slaapkamer netjes te houden, kan dat komen omdat alles zijn eigen plek nodig heeft.
Kleding, schoenen, sieraden en andere accessoires kunnen snel rommelig worden, maar met de juiste tricks wordt de opbergruimte voor deze spullen onderdeel van de decoratieve uitstraling in jouw slaapkamer.
Dozen en manden kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om jouw kledingkast te organiseren, vooral voor kleinere kledingstukken of schoenen die vaak meer ruimte innemen dan nodig is.
Je kunt ook een ladekast overwegen om kleinere spullen in op te bergen. Lades zijn een uitstekende manier om kleinere spullen makkelijk te vinden.
Tot slot kun je rieten manden gebruiken, die onder het bed kunnen worden geschoven of op zichzelf op de grond kunnen staan.

Accepteer statistische cookies om video's te bekijken
Klik op de [OK] button onderaan de pagina
Body

STIJLTIP:

Hang jouw favoriete items op aan kapstokken

Kapstokken worden meestal verborgen in de hal of achter een deur, maar een decoratieve kapstok kan gemakkelijk aan de muur van een slaapkamer hangen. Hang jouw favoriete sjaals of alledaagse kettingen aan de kapstok om orde te scheppen en geef het een persoonlijke touch.

OPBERGEN

Breng de natuur naar jouw slaapkamer

Natuurlijke materialen kunnen ervoor zorgen dat een slaapkamer rust uitstraalt. Overweeg het gebruik van hout, wol en zachte stoffen om een rustige en aangename sfeer te creëren.
Leg bijvoorbeeld een comfortabele wollen sprei op het bed, een lamsvacht op de stoel en voeg wat zachte kussens toe. Je kunt ook houten meubels of planken toevoegen.
Planten en bloemen zijn ook een uitstekende keuze voor jouw slaapkamer. Ze brengen frisse wind in de slaapkamer en zorgen tegelijkertijd voor iets groens om naar te kijken.
Heb je geen groene vingers, kies dan voor kunstplanten. Ze zien er mooi uit en hebben geen water nodig.

x
x
Body

STIJLTIP:

Natuur creëert textuur

Natuurlijke producten voegen textuur aan een interieur toe op een manier die door de mens gemaakte materialen niet bieden. De kleuren uit de natuur zijn perfect voor de slaapkamer. Gebruik de natuur om dingen interessant, leuk en knus te maken.

SLAAPKAMER

Benadruk jouw persoonlijke stijl

Balans is de sleutel om te zorgen dat jouw slaapkamer dé plek is om tijd in door te brengen. Lege muren zijn op zichzelf zelden interessant.
Als er niets op de muren hangt, kan een ruimte er onafgewerkt uitzien en dit heeft ook invloed op de akoestiek.
Een overvolle muur kan echter afleidend zijn, dus een goede balans is essentieel.
Je kunt de muur persoonlijkheid geven door een galerijmuur samen te stellen. Kies een muur in de slaapkamer en hang verschillende soorten decoraties op:

• Foto's
• Tekeningen
• Schilderingen
• Textiel
• Houtsnijwerk
• Kapstokken

Spiegels werken ook goed in de slaapkamer, waar ze het daglicht verspreiden en zorgen dat de kamer ruimer lijkt. Speel gerust met vormen: een vierkante, hoge spiegel aan de ene muur kan eenvoudig worden gecombineerd met een ronde spiegel aan de andere.
Er zijn ook veel soorten lijsten beschikbaar voor spiegels en andere wanddecoraties die variatie en karakter kunnen toevoegen. Natuurlijk hout, geschilderd hout, vergulde of stalen lijsten kunnen een look creëren die uniek is voor jou.
Houd rekening met de breedte van de lijst. Een kleine foto of poster past goed in een zwaardere lijst, maar een grote spiegel ziet er misschien beter uit met een dunne lijst. Het hangt af van jouw stijl en hoe de lijst met de rest van de kamer worden gecombineerd.
De muren zijn niet de enige harde en vaak lege oppervlakken in de slaapkamer. De vloer wordt vaak over het hoofd gezien. Het juiste vloerkleed verandert de vloer in een uitnodigend element in de ruimte en biedt tegelijkertijd een zacht oppervlak waar je 's ochtends als eerste op stapt.

x
x
x
x
Body

STIJLTIP:

Maak het persoonlijk

Door verschillende items te combineren met je eigen spullen, creëer je een unieke look die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

DECORATIE

Geef het bed een nieuwe look

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer. Het is hoogstwaarschijnlijk het meubelstuk waarin we de meeste tijd in ons dagelijks leven doorbrengen. Je kunt natuurlijk overwegen om een nieuw bed te kopen, maar er zijn verschillende mogelijkheden die een bed met slechts een lichte make-over kunnen opfleuren:

• Overweeg een nieuw dekbedovertrek of een sprei. Het is een eenvoudige manier om de algehele uitstraling van de slaapkamer te veranderen.
• Nieuwe decoratieve kussens, of gewoon een hoes en een plaid kunnen een gevoel van luxe creëren die je normaal gesproken alleen in een hotel vindt.
• Een hoofdbord kan helpen om sfeer in de slaapkamer te creëren en zorgt dat het comfortabel is om in bed te zitten. Je kunt een hoofdbord van stof of hout toevoegen en het is makkelijker dan je wellicht denkt.

Body

BONUSTIP:

Kies het juiste hoofdbord

Een hoofdbord van stof voegt comfort aan het bed toe en helpt tegelijkertijd het geluid in de slaapkamer te reguleren, terwijl een houten hoofdbord een vleugje natuur toevoegt en eenvoudig te reinigen is.

HOOFDBORDEN

Regel het licht met gordijnen


Je kunt zelf kiezen hoeveel licht en zon je wil binnenlaten. Het hangt ervan af hoeveel licht je wil binnenlaten en hoe jouw slaapkamer eruitziet. Als je ervoor kiest om jaloezieën of rolgordijnen te combineren met gordijnen, kun je niet alleen regelen hoeveel licht je binnenlaat, maar ook een speciale sfeer in de slaapkamer creëren.
Een gelaagd effect met gordijnen:

1. Begin met een rolgordijn dicht op het raam. Als je het licht volledig wilt tegenhouden, kun je een verduisterend rolgordijn gebruiken.
2. Vervolgens kun je een aantal zware gordijnen toevoegen die bij voorkeur helemaal tot aan de vloer reiken. Ze maken de ruimte gezellig en de zware gordijnen houden ook de warmte binnen.
3. De laatste laag is een licht, doorzichtig gordijn dat de ruimte een zachte gloed geeft.

Creëer sfeer met de juiste verlichting

Lampen zijn erg belangrijk voor de sfeer in de slaapkamer. Als het licht te koud en scherp is, kan het oncomfortabel zijn. Anderzijds kan het lastig zijn om jouw weg te vinden als de verlichting niet sterk genoeg is.
Daarom is het een goed idee om meerdere lampen te gebruiken, elk met een eigen doel. In principe heb je zowel fel licht nodig voor oriëntatie, als lampen met een zachter licht om gezelligheid te creëren.
Als je graag in bed leest, is een leeslamp een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een lamp die aan de muur is gemonteerd of een vloerlamp die geconcentreerd licht afgeeft waar je het nodig hebt.

Body

BONUSTIP:

Ledlicht in de slaapkamer

Gebruik LED-theelichten in de slaapkamer om een gezellige sfeer te creëren zonder risico op brand. Ledlampjes geven helder, echt licht en druppelen niet zoals gewone kaarsen. Bovendien kun je LED-theelichten met timerfunctie kopen, zodat je er niet aan hoeft te denken om ze in of uit te schakelen.

VERLICHTING
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"8","height":"3"},"1":{"x":"2","y":"3","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"17","width":"8","height":"3"},"3":{"x":"3","y":"20","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"29","width":"8","height":"8"},"5":{"x":"2","y":"37","width":"8","height":"3"},"6":{"x":"2","y":"40","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"54","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"62","width":"9","height":"9"},"9":{"x":"2","y":"71","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"85","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"93","width":"8","height":"3"},"12":{"x":"2","y":"96","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"104","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"113","width":"10","height":"13"},"15":{"x":"2","y":"126","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"134","width":"8","height":"3"},"17":{"x":"2","y":"137","width":"8","height":"8"},"18":{"x":"2","y":"145","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}